• Cum. Nis 26th, 2024

MÜSIAD Hollanda’da iftar verdi

ByHaber Merkezi

May 26, 2019

MÜSIAD Hollanda’da iftar verdi

Haber : AA
Goruntu : Özcan Özbay

Hollanda’da Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegince (MÜSIAD) iftar programi düzenlendi.

MÜSIAD Amsterdam, Rotterdam ve Utrecht subelerince Haarlemmermeer Belediyesine bagli Badhoevedorp köyündeki bir otelde düzenlenen iftara, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Saban Disli, Amsterdam Baskonsolosu Engin Arikan, MÜSIAD Yurt Disi Teskilatlanma Baskani Ibrahim Uyar, Amsterdam Subesi Baskani Ümit Akbulut, Rotterdam Subesi Baskani Mustafa Duyar, Utrecht Subesi Baskani Ali Köklü, Yunus Emre Enstitüsü Amsterdam Müdürü Abdullah Altay, Uluslararasi Demokratlar Birligi Hollanda Baskani Turan Atmaca, THY Hollanda Müdürü Cengiz Inceosman ve is adamlari katildi.

Disli, iftar öncesi yaptigi konusmada, Hollanda’daki 25 bine yakin is adaminin iki ülke arasinda köprü vazifesi gördügünü söyledi. Disli, “Iki ülke arasindaki iliskilerde önemli bir süreçten geçtik. Iliskilerimiz her geçen gün pozitif yönde ilerliyor. Toplumumuzun üzerindeki psikolojik baski yavas yavas gideriliyor.” dedi.
Türkiye ile Hollanda arasindaki ticaretin gelistigini, Türkiye’ye bu ülkeden gelen turist sayisinin arttigini dile getiren Disli, karsilikli görüsme ve ziyaretlerin yeni dönemde de devam edecegini belirtti.
Uyar da Hollanda ile ticari iliskilerin canli tutulmasi gerektigine isaret ederek, “Ticari her türlü bilgiyi karsilikli paylasmaliyiz ki firsatlari daha iyi degerlendirelim. Hedef pazarlarda stratejik çalismalar yapmaliyiz.” diye konustu.

Yeni dünya düzeninde sirketlerin ve sivil toplum kuruluslarinin öneminin arttigini söyleyen Uyar, “Teskilatlarimiz ile bulunduklari bolgelerde olusturdugumuz yerel guc, merkezi daha guclu kilmaktadir. Yerelde gucluluk, merkezde de guclu bir yapiyi temin edecektir.” ifadesini kullandi.

Uyar, Türkiye ve Hollanda’nin ekonomik, ticari, siyasi ve tarihi açidan birbirini tamamlayan iki ülke oldugunu belirterek sunlari kaydetti: “Türkiye’nin Hollanda’ya ihracati 4,8 milyar dolar, Hollanda’dan ithalati ise 3,3 milyar dolar. Dis ticaret fazlasi veriyoruz. Bu da Türkiye’nin lehine. Dogrudan yatirima baktigimizda ise 2002 yilindan günümüze kadar ülkemize 25,5 milyar dolar direkt yatirim olmus. Bu sürede Türkiye’nin Hollanda’ya dogrudan yatirimi da 11,5 milyar dolar olmustur. Ayrica her yil ülkemize yaklasik 800 bin Hollandali turist gelmektedir.”
Uyar, Türkiye’nin firsatlar ülkesi oldugunun muhataplara anlatilmasi gerektigini vurguladi.

Bir cevap yazın