• Cum. Nis 26th, 2024

HOLLANDA SENATÖRLERİNİ SEÇİYOR

ByHaber Merkezi

May 25, 2019

HOLLANDA SENATÖRLERİNİ SEÇİYOR

Özcan Özbay

Hollanda 27 Mayıs pazartesi günü 75 kişiden oluşan Senatoyu seçiyor. İlk kez senato seçimlerinde bir Türk aday var.

Uzun yıllar siyasetiniçerisinde yer alan ve Rotterdam belediye başkan Yardımcılığı yapan Hamit Karakuş unda aday olduğu Senato da seçimler 27 Mayıs Pazartesi günü. Listenin ilk 6 üyesinin garanti olduğunu söyleyen Karakuş kendisinin 7. sırada olduğunu ve Mecliste olmalarına rağmen senatoya üye gönderemeyen partilerin oy tercihlerini kendisinden yana kullandıkları takfırde kendisininde direk olarak Senatoya seçileceğini söyledi.

Önceki akşam Deniz TV de canlı yayın konuğu olan Hamit Karakuş programda soruları cevaplandırdı. Senato nun önemini anlatan Karakuş “Bir Türk olarak benide bu göreve layık görenlere teşekkür ediyorum. Listedeki ilk 6 kesin giriyorlar, normal şartlarda bu seçimde giremesemde, bu çalışma dönemi içinde mutlaka senatoya girerim. ama ben istiyorum ki Şenotoya ilk seçimlerde girerek uzmanlığımdaki bir konunun takipçisi olarak faydalı olayım.”dedi.

Tercihli oyların kendisinin seçilmesine katkısınıda anlatan Karakuş “Bana mecliste olupta kendileri aday gösteremeyen partilerdeki bir kişinin oyu bile yeterli oluyor. Şimdi Pazartesi gününe kadar bekleyip Meclisteki arkadaşlarımızın tercihlerini kim yönünde kullanacakalrini bekleyeceğiz.”dedi.

Bir cevap yazın