• Cum. May 3rd, 2024

Çakma özgür kadınlar, kendinize bir sahip çıkın size zahmet bize hürmet

Byadmin

Oca 19, 2018

Çakma özgür kadınlar, kendinize bir sahip çıkın size zahmet bize hürmet

Ceremesini gerçek özgür-ler çekiyor!

Bir kaç gün önce çok değerli bacılarımıza bir çağrıda bulunmuş, kocalarınıza sahip çıkın demiştik. İsyan bayraklarını çekme noktasının üzerinden geçeli yüzlerce kilometre oldu o ayrı mesele fakat artık bıktık! İsyan ediyoruz! İsyanımızın bir kısmını da çakma özgür kadınlara borçluyuz! Çakma özgür kadınlar mı kim? Ben deyim Çin mali siz deyin made in China.. Her şeyden önce Özgür Kadının ne olup olmadığını iyice bir belleyin, ne olduğunu bilin ondan sonra kendinize özgür deyin çakma özgür kadın-çık-lar-ım!

Özgür kadın dediğin insanın prensipleri, idealleri vardır canım benim. Özgür kadın kendini geliştirmekten korkmaz, insanlara insan gibi bakar ve o yönde hareket eder. At gözlüklerini bir kenara atmış, geniş bir bakış açısına sahip, kendini her şeyden önce insan olarak sonra kadın olarak görür! Hatta özgürlük ve bağımsızlık onun kemiklerine, iliklerine, benliğine, yüreğine kadar islemiş olduğundan karakteridir!

Özgür kadın dediğin sosyal medyada boy boy resim paylaşmak değildir, etkinliklerde entel dantel takılmak için boy göstermek değildir, her önüne gelene gevşemek değildir, paranın kokusunu alınca vatandaşın peşine takılıp bütün kapıları açmak değildir, mevki sahibi erkeklere şehvet duymak değildir, bir gazeteci ya da bir siyasetçi görünce kucağına atlayacak kadar yavşamak hiç değildir! Bu saydıklarımın gerçek anlamda özgür kadınlara olan etkisinin ne olduğu hakkında zerre kadar bir fikriniz var mı?

Yok efendim neymiş, yüz vermeyince naz yapıyor oluyoruz.. Neden mi? Hani mevki sahibi olanlara gevşiyorsunuz ya.. İstemem dediğin an ortalık oyun alanına dönüyor, kaçan mı kovalanırmış, kovalanan mı kaçarmış artık her neyse işte, oyuna çevriliyor. Vatandaşlar bizim HAYIRımızı sizin gibi “Özgür” kelimesini kullanan çakma özgür kadınlar yüzünden ciddiye bile almıyorlar! İşin yoksa uğraş dur. Evet, sizin hiç bir işiniz olmayabilir fakat bizim işimiz başımızdan aşkın! Gerçekten merak ediyorum, mevki veya para sahibi olduğunda bütün iplerinizi salıyorsunuz ya hani? Ne oluyor yani mevki sahibi olduğunda? Adam falan mı oluyor birden?  “Özgür kadın” adı altında saldığınız o ipler yüzünden özgür kadının adını kirletiyorsunuz! Buna hakkınız var mı? Size bizim verdiğimiz savaşlarımızı, mücadelelerimizi bu şekilde kirletme hakkını kim ve ne veriyor cicim? Ne yaptığınız beni ırgalamaz, umurumda bile olmaz, kimsenin günah defterini tutmak bana düşmez. Nasıl benim sadece Allaha verilecek bir hesabım varsa bu çakma özgürler için de geçerli. Fakat bizim savaşlarımızın zerresini vermemişken siz bizim ÖZGÜR KADINLIĞIMIZI KİRLETEMEZSİNİZ! Aslında kadınlara en büyük şiddeti, şiddetin alasını sizin uyguladığınızın farkında mısınız fificiğim?

Özgürlüğünü kazananlar öyle kolay kazanmadılar, az buçuk nasıl bir kültürden geldiğimizi herkes bilir. Okumanın dahi “amaaan kız kısmı okuyup ne yapacakmış!” dedikleri dönemin çocuklarıyız, kızlarıyız, kadınlarıyız biz! Okumak için savaşmışlıklarımız, kendi ayaklarımızın üzerinde durmak için verdiğimiz mücadelelerimiz var bizim. Kula kulluk yapmamak için çırpınışlarımız var bizim… Sıkıştırılmış olduğumuz Günay Ayıp Yasak üçgenine meydan okumuşluklarımız var bizim. Allah’ın bildiğini kulundan saklamadığımız ve saman altından su yürütmüşlüklerimiz olmadığı için horlanmışlıklarımız var bizim! Ey çakma özgür kadın! Senin neyin var! Konulara Fransız mı kaldın cicim? Ay kıyamam! Sen bence o çakma kürkünü sırtına al, Paris’te bir Champs-Élysées yap.. Ne dersin? Anca ondan anlarsınız bence fificiklerim benim..

Şiddet mi? Her tarafınız şiddet olsa ne yazar demiyorum, sadece meydan okuyorum. Bu yazdıklarımı bir de siz okumayı deneyin ve düşünün, bilmemek ayıp değildir, öğrenmemek ayıptır bunu da unutmayın!

Loca gundi sever sizi, çakma özgür gacıları hariç!

Cumhuriyetin büyümeyen asi kızı

Şenay Tosun

By admin

Bir cevap yazın