• Paz. Nis 28th, 2024

17 YIL UYUŞTURUCU BATAĞINDA YAŞADI ŞİMDİ KURTULUŞUN DERSİNİ VERİYOR

ByHaber Merkezi

Kas 20, 2017

17 YIL UYUŞTURUCU BATAĞINDA YAŞADI ŞİMDİ KURTULUŞUN DERSİNİ VERİYOR

Özcan Özbay (Özel Haber)

17 yasinda tanistigi uyusturucuyla tam 17 yil yasayan, önceleri kurtulmak için çözüm ararken, sonrasinda uyusturucunun artik yasaminin bir parçasi oldugunu gören bir genç tüm bu yasadiklarindan edindigi tecrübeyi artik baskalari bu bataga düsmesin diye anlatiyor.
Ahmet Turkmen - eski bagimli yelek ile 11 yasinda geldigi Almanya da 24 yasina kadar yasayan ve daha sonra Hollanda ya yerlesen Ahmet Türkmen çok merakli biri olmasi nedeniyle hareketli bir çocukluk dönemi yasadi. 17 yasinda bir arkadasinin eroin kullandigini görünce israrina dayanamayip kullandi. Sonrasinda kendisini çok kötü hissettigi için kullanmayacagini iddia etti. Ama yasadigi merak, sikintilar , yasamin sartlari onu yeniden bu uyusturucunun kendisine kurtarici olacagina yöneltti ve yeniden denedi. Bu onun artik ayrilamaz hale gelmesinin bir baslangiciydi. “ikinci kez kullandigimda bunun benim için sonun baslangici oldugunu hissetmistim”diyen Ahmet Türkmen ikinci kez kullandigimda kafamin tertemiz oldugunu hissettim. Hiç düsünce kalmamisti kafamda ve her daraldigimda bunu kullanmaya basladim. Bazen arkadaslarimla oturuyor konusurken kendilerinin esrara, sevgiliye, sexe, alkole olan bagimliliklarindan bahsettiklerinde ben kendilerine gülüyordum. Benim için onlar çocuk oyuncagi geliyordu. Ben en agirlarindan birinle baslamistim bu bagimlilik olayina.”dedi.

Ailesinin bu illetten kurtulabilmesi için evliligin, çocuk çocuk sahibi olmasinin faydasinin olacagini düsünmeleri üzerine evlenen Ahmet Türkmen kendi anlatimiyla “kendimi baba olarak hazir hissetmedigim için çocuk yapmak istemedim. Ama bu kezde toplum ve çevrem acaba çocuklarimi olmuyor demeye basladilar. Uzun zaman sonra çocuk yapmaya karar verdik ve iki çocugum oldu. “dedi.
yelek ahmet turkmen
Evliliginin yine bu illet nedeniyle yasadigi bir sikinti yüzünden hapse girmesiyle son buldugunun altini çizen Türkmen ” Esim  caresizlikten, benim bağimlilik sorunu yüzunden ona yasattiklarimdan ve benim artik bu illetten kurtulamayacagimi dusunmesi nedeniyle benimle bosanmak istedi ve bosandik. Hapisten çiktiktan sonra ciddi olarak bu illetten kurtulmaya karar vermistim. Artik endimi toplamis, yasamima düzen vermeye baslamistim. is için daha öncede çalistigim çati isine basvurdum. Ordan bir dostum bana yasadigim tecrübeleri okuyarak belgeleyip mutlaka gençlere örnek biri olmamin daha dogru olacagi tavsiyesinde bulundu. Bende bunun okuluna gidip mezun oldum ve simdi uzun zamandir bu bilgilerimi, birikimimi tecrübelerimi workshoplarla camilerde, derneklerde konferans ve seminerler araciligi ile ailelere anlatiyorum. Çektiklerimi, yasadiklarimi artik ne gençlerimizin nede ailelerinin yasamasini istemiyorum.”dedi.

Ahmet Türkmen bu tür bir etkinlik yada sunum için kendisine ulasmak isteyen sivil toplum örgütlerinin kendisine direk olarak websitesi www.tanis-benimle.nl adresinden yadan ahmet@tanis-benimle.nl email adresinden ulasabileceklerini, böyle bir konuda her zaman davete katilabileceginide sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın