• Cts. Mar 2nd, 2024

Vraag Het De Politie! #VHDP

Byadmin

Kas 21, 2017

Vraag Het De Politie! #VHDP

Voordat ik begin, wil ik eerst alle politieagenten bedanken voor het feit dat ze de straten veilig houden. Mocht er iets gebeuren, de eerste die we bellen is uiteindelijk de politie! Ik, de grootste schijter in zeven kleuren wel in ieder geval! De laatste maanden ben ik actief op Instagram en het eerste dat mij opviel was dat er door het hele land blauwe vloggers en bloggers van de Nederlandse Politiekorps actief zijn. Onder andere hoofdagent Michael de motorrijder, wijkagent Robin die graag op pad gaat met senioren, wijkagent Tugay die sinds een maand zijn opleiding tot senior wijkagent met succes heeft afgerond, wijkagent Dennis die sinds gister twee verstandskiezen mist, de stoere agente Anouk en Niels met zijn geweldige tattoo op zijn linkerarm van Politie Gooise Meren en de beroemde politievlogger Jan-Willem die zelfs drie weken geleden de grote baas op bezoek had. Nee, heb het niet over Mark Rutte maar over de andere grote baas, klinkt als “eerste hoofdcommissaris politie Nederland” sinds vijf jaar, kortom niemand minder dan meneer Akerboom.

De blauwe vloggers geven actuele informatie over de wijk, de incidenten tijdens hun dienst, maar beantwoorden ook verschillende nuttige vragen zoals: “Wat doet de wijkagent allemaal?”, “Is mijn wachtwoord veilig?”, “Wat kun je doen tegen pesten?” en “Mijn naakt foto’s zijn gelekt! Wat nu?”. Nuttige zaken maar ook informatieve video’s over “Wat draagt een agent allemaal bij zich?” dat laatste onderwerp heeft de stoere agente Kim in twee video’s moeten uitleggen. Als je de video’s niet gezien hebt zoek dan; Vraaghetdepolitie op Instagram dan begrijp je waarom het in twee video’s is uitgelegd. Ik zelf kreeg het gevoel dat het geen agenten zijn maar pakezels. Van de andere kant ze moeten wel, veiligheid gaat voor alles!

Maar, terug naar mijn onderwerp.. Naja onderwerp, ik heb in het kader van “vraag het de politie” een vraag. Ik zal eerlijk bekennen, mijn vraag kan weliswaar niet zo nuttig zijn als de vragen van de blauwe vloggers en de stoere chicks maar vind het wel een zeer onnuttige nuttige vraag. Een paar weken terug lag ik in de avond lekker op mijn bank met een rood wijntje, een romantisch boekje en een paar brandende rode kaarsjes. Opeens hoorde ik geschop tegen een deur, schrok ervan maar vervolgens dacht ik bij mezelf dat het afkomstig was van de buren. Toch wilde ik even beneden kijken uit nieuwsgierigheid en deed de deur open. Surprise! Oooh, mijn god! Er stonden zes gespierde mannen, mannen waarvan je mond open valt en opeens de luchtvochtigheid toeneemt, voor de deur! Ik durf erop te wedden dat god deze mannen in zijn vrije tijd heeft geschapen! Nee, het waren geen modellen het was de politie! Ónze politie! Ze stonden alleen voor de verkeerde deur en hebben tegen de verkeerde deur geschopt! Met gemengde gevoelens, open mond en het gevoel dat ik in het paradijs was beland met 6 maagden, in plaats van 72, stond ik daar. Overigens zou ik absoluut geen 72 maagden willen in de hemel, want sorry God, ik ben geen oude fiets! Maar goed, één van de agenten vroeg of ik 112 had gebeld maar ik was een boekje aan het lezen over een onmogelijke liefde en de buren hadden eerder op de dag ruzie gehad. Ze waren inderdaad voor de buren gekomen, jammer genoeg! Maar jongens, kunnen jullie niet voortaan een half uur van te voren even bellen voordat jullie komen? Ik liep in mijn badjas met mijn bril op en mijn haar in een knot, zag er totaaaaaaaal niet uit! De laatste maanden valt het mij op dat de mannelijke politieagenten voor zo een 60% er verschrikkelijk goed uitzien. Op straat, op het station, op social media of waar je ze dan ook tegenkomt, mijn mond valt er elke keer weer van open en begin er spontaan van te giechelen! Waar worden de politieagenten vandaan gehaald? Werken ze samen met modellenbureaus? Worden de agenten voordat ze mogen beginnen met hun studie aan de politieacademie eerst nog beoordeeld op hun uiterlijk? Je zou maar een keer een gesprek moeten voeren met één van die good looking agenten, zou van de zenuwen, het gegiechel en de rupsen in mijn buik niks meer kunnen zeggen. Of denken ze dan dat je raar reageert omdat je een misdrijf hebt gepleegd? Zijn de agenten getraind om het verschil te kunnen inzien? Mocht het zijn dat ik een keer een gesprek moet voeren wil ik wel weten of ze het verschil kunnen zien waarom ik zenuwachtig word. Het lijkt mij tevens ook erg gênant om tijdens het gesprek te moeten aangeven dat ik zenuwachtig ben omdat ik onder de indruk ben van de agent en omdat God hem perse in zijn vrije tijd moest schapen!

Mijn vraag is dan ook; @vraaghetdepolitie waar haalt u de agenten vandaan voordat ze überhaupt agent mogen worden? Hoe ziet de procedure van werving en selectie er uit? Worden ze getraind om het verschil te kunnen inzien waarom iemand zenuwachtig wordt? Zijn ze echt door god in zijn vrije tijd geschapen? Ik vraag het me serieus af voor mijn eigen best wil en van alle andere vrouwen die zenuwachtig worden van die good looking politieagenten. Ik hoop overigens niet dat ze mij nu arresteren wegens mijn stuk. Alhoewel, het is ook afhankelijk van door wie ik wordt gearresteerd. Voor hetzelfde geldt zeg ik: “Sla me maar in de boeien! Ik ben inderdaad schuldig!” en ga ik geheeeeeel vrijwillig mee voor verhoor & not more…

Jullie kunnen de slachtoffers van mijn stuk trouwens vinden op Instagram onder; pol_agentmichael, wijkagentrobin, wijkagent_tugay, janwillem_politie, politie_gooisemeren en politiedennis. Volg ze allemaal! En gij zult hen waarderen! Ik ben trots op jullie! Keep saving lifes! Ennueh, voortaan wel even bellen van te voren voordat jullie mijn deur intrappen.. ?

Mag ik trouwens een dagje meelopen met mijn waterpistool, pollepel en mini deodorant? ? @pol_agentmichael, @wijkagentrobin, @wijkagent_tugay, @janwillem_politie, @politie_gooisemeren & @politiedennis

Met vriendelijke groeten van een on-gewone en ab-normale vrouwelijke burger van dit prachtland!

PS; Niet allemaal tegelijk Hoofdagent Michael uit IJsselmonde volgen op insta. ?

By admin

Bir cevap yazın