• Çar. May 1st, 2024

Beni en güzel sen sevdin Anne…

Byadmin

May 14, 2017

Beni en güzel sen sevdin Anne…
Anneme…

Bu gün özel bir gün, her ne kadar kapitalist sistemin bir parçası haline getirilmiş olsa da, bu gün anneler günü. Herkesin cennetten düşen bir meleği vardır, benim de var.. Herkesin annesi kendine göre melektir.. Benim annem de bana göre dünyanın en iyi ve en güzel meleği…

Mesela gece kabustan uyanmak istediğinizde “anne” diye bağırırsınız, düşüp bir yeriniz acıdığında “anne” diye ağlarsınız, canınız sıkıldığında aslında annenizin dizine yatıp bütün dertlerinizi unutmak istersiniz, sevgilinizden ya da eşinizden ayrıldığınızda annenize sarılmak istersiniz çünkü anneniniz sizi bu dünyada en çok seven insan olduğunu bilirsiniz. Onun sevgisi gerçektir, saftır, yalansızdır, dolansızdır çünkü o seni dünyaya getiren annendir!

Sınavınız mı var? Annenizi arar duasını alırsınız.. İş görüşmesine mi gideceksiniz? Annenizi arar size pozitif enerji bombası göndermesini istersiniz.. Aslında yaşınız ne olursa olsun, anneniz hayatınızın her yaşında her yerindedir. Annedir çünkü o…! Her hatanızı gerektiğinde görmezden gelen, bazen inatçılık yapıp rest çeken ama ne olursa olsun, ne yaparsanız yapın sizden asla ve hiç bir şekilde vazgeçmeyen annedir.

Annemizin sevgisi içimizi ısıtır, en güvenli limanımızdır, kırılmış kalbimizi, parçalanmış yüreğimizi, hayatta yaşadığımız hayal kırıklarımızı sevgisiyle okşayan ve onaran anne sevgisidir, onun verdiği umuttur.

Bizi en güzel seven? Annemiz.. Bir derdimiz bir sıkıntımız olduğunda geceleri uykusuz kalan? Annemiz.. Bir sevincimiz olduğunda bizden daha çok sevinen? Annemiz.. Bir başarıya imza attığımızda bizden daha çok mutlu olan ve gurur duyan? Yine annemiz..!

Benim annemi kırdığım, üzdüğüm oldu mu? Tabi ki oldu.. Olsun o kadar da canım.. Neticede annemin dediği gibi; “Sen daha cahilsin, ne anlarsın aşktan maşktan ve hayattan!” Cahilliğime verin iste, cahilim annemin dediği gibi.. Annelere göre çocukları her zaman çocuktur, yaşınız başınız kaç olursa olsun.. O her şeyi her zaman sizden daha iyi bilir.. Hele bir de benimki gibi “Hükümet” kadınsa.. Hem annenizin sizden daha fazla hayat tecrübesi vardır.. Boşuna havalara girip ama ben okudum falan demeyin çünkü anneler onu yemez! Yemezler çünkü çocuklar olarak biz bir şeyi idrak edemiyoruz bence.. Sizin üniversite mezunu olmanız ya da ben ne biliyim küçük yaştan itibaren hayatın cilveleriyle tanışmış olmanız hiç bir şey ifade etmiyor çünkü anneler kendi çapında sizi dünyadaki kötü insanlardan ve kötülüklerden korumak istiyorlar.. Korumak istemelerinin sebebi ise, hala onun gözünde sizin ufacık olan yüreğinizin kırılmaması.. Sizin bir telinize zarar gelse onların dünyasında kıyametler kopar.. ve ayrıca siz annenizin gözünde hala düpe düz cahilsiniz, ister 30 yaşında ol ister 50 yaşında.. Anneler her zaman haklıdır…! Tecrübeye gel abi! Ben bile idrak etmişim artık şu yaşımda.. Artık herhalde daha az “cahilimdir” değil mi hükûmet aney Kezboş? Annemin bana taktiği bir kaç isim vardır.. Bunu okuduğunda kesin yine bir; “Çadır maymunu” falan demiştir yüksek sesle..

Yukarıda zaten kapitalist sistemin parçası haline gelen anneler günü demiştim.. Senede bir gün değil, senede 365 gün anneler günü olmalı bence.. Annelerinizi sevin, ne kadar inatçı ve bilmiş olursa olsunlar.. Ve unutmayın, siz onların gözünde her zaman küçük bir çocuksunuz..

Loca gundi sever sizi, sizde sevin.. Bütün annelere sevgi dolu öpücükler.. iyi ki varsınız! Senin de anneler günün kutlu olsun hükûmet aney.. Hadi iyisin benim bir kızın varsa gam, dert ve keder yok demektir dermişim..

Cumhuriyetin ve hükûmet Kezboş’un büyümeyen asi kızı,

Şenay Tosun

By admin

Bir cevap yazın