• Cum. Nis 19th, 2024

Emre Ünver IOT Başkanlığından ayrıldı!

ByHaber Merkezi

Ara 13, 2016

Emre Ünver IOT Başkanlığından ayrıldı!

Emre Ünver, İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili olarak Hollanda İkinci Meclisi’ne gidiyor!

IOT Başkanı Emre Ünver, (PvdA) isci Partisinden milletvekili olarak İkinci Meclis’e gidiyor. PvdA İkinci Meclis Grup Başkanı Diederik Samsom’un parti liderliği seçimini Asscher’a kaybetmesinden sonra, milletvekilliğinden ayrılma kararı alması üzerine, yedek listede bulunan Emre Ünver İkinci Meclis’e girecek. Emre Ünver, yeni görevi nedeniyle IOT başkanlığından 13 Aralık 2016 tarihi itibari ile istifa ettiğini bildirdi.

Şubat 2013 yılından beri IOT Başkanlığını yürütmekte olan Emre Ünver, başkanlığı süresince Hollanda’daki toplumumuzun, eğitim, ayrımcılık, islamofobi, işsizlik ve yoksullukla mücadele gibi önemli sorun alanlarına yönelik çalışmalara öncülük etmiştir.

WOM Yasasının yürürlükten kaldırılarak sübvansiyonun durdurulduğu çalkantılı bir dönemde IOT’de başkanlık görevini üstlenen Emre Ünver e IOT’nin ayakta kalmasında büyük payı olan Ünver’e bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür edildi.

2006 yılından beri Amsterdam Belediye Meclisi Başkan Vekili olarak da görev yapan Emre Ünver, 14 Aralık Çarşamba günü yemin ettikten sonra Hollanda İkinci Meclisi’nde milletvekili olarak göreve başlayacak.

Bir cevap yazın