• Per. Nis 18th, 2024

NETUBA 27 ARALIK TA ANKARA DA

Özcan Özbay / Den Haag

Kisa adi NETUBA olan, Hollanda- Türkiye Is Konseyi heyeti 27 Aralik Sali günü Turkiye Ekonomi Bakani Nihat Zeybekçi ile görüsecek. Heyet, Hollanda Türkiye arasindaki ticari iliskilerin yeniden eski seviyeye yükseltilmesi için karsilikli görüs alisverisinde bulunacak ve karsilikli iliskilerin gelistirilmesi yönünde çalismalar yapacak.

Lahey Dünya Ticaret Merkezi’ndeki (WTC) ofisinde basin toplantisi düzenleyen NETUBA yöneticileri, katilimcilara Türkiye temaslari hakkinda bilgi verdiler.

Bastian Van Knap in Baskanligini yaptigi Netuba da Cor Bekker Mudur, Mark Agterdanboch da Bord danismani ve Turkiye iliskiler yetkilisi Hatice Bekker yonetimi olustururken, Bord uyeleri ING Bank, Kpmc, Organik Kimya, Edel Staal, Tandars Praktijk ve diger 100 e yakin uyesi bulunmakta.

2017 Bord uyeligi icin Bazi buyuk guclu kuruluslar ile de gorusmeler halindeyiz. NETUBA Turkiyedeki DEIK is konseyinin Hollanda partneridir. Turk ve Hollanda Ekonomi Bakanligi, iki ulke ticaret odalari, yatirim ajanslari ve belediyeler ile calismaktadir. Iki ulke arasinda yatirim isbirlikleri, heyet organizyonlari, fuar aktivileeinin desteklenmesi, Network toplantilari, sektorel toplantilar duzenlemektedir. Turkiye ve Hollanda ya ayni derece de yakinlikta olup kopru gorevi ustlenmistir. Bord uyeleri son derece bilinen ve guclu uyelerdir. 27 Aralik ta Ekonomi Bakani Sayin Nihat Zeybekci ye bir nezaket ziyereti duzenleyecekler. Bu ziyarette Hollanda ve Turkiye ile Ticari iliskilerde NETUBA nin konsey olarak daha fazla ne tur katkilari olabilir bu konular masaya yatirilacak. 15 Temmuz sonrasi Turkiye de yasanan uzucu olaylarin Turk Ticari hayatinin etkilemesi ve Yabancilarin gozunde Turkiye ye bakis acisini guclendirmek asil hedeflerimizden biri. Toplantiya NETUBA yetkilileri Bord uyelerinden Organic Kimya, Acibadem, AKD, Edelstaal group yetkilieri yanisira bazi Hollanda firmalari katilacak. Iki ulke arasindaki Ticari faliyetler gozden gecirilecek. Bazi uyelerimiz kurumsal yatirimlari ile ilgili olarak Bakan Bey ile gorusmede bulunacaklar. Bazi uyelerimiz yeni tesis acilisi ve projeleeinden bahsedecekler.

Netuba Turkiye iliskiler yetkilisi Hatice Bekker, yaptigi açiklamada, “NETUBA Hollanda merkezli bir kurum olup, çogunlugu büyük ölçekli isletmelerden olusan 100’e yakin üyemiz bulunmakta. Türkiye’deki ve Hollanda’daki bazi büyük ve güçlü kuruluslar ile görüsmeler halindeyiz. Yeni dönemde güzel çalismalara imza atacagiz” dedi.

Bekker konusmasinin devaminda “15 Temmuz da yasanan olaylarin istikrarli Turkiye yi kotu etkiledigini gozlemledik . Bu durumun Hollanda li yatirimcilari da etkileyerek iliskilerde kisa arliklarin olustugunu gorduk. Yonetim kurulu uyelerimizden sayin Ertan Torunoglu nun tavsiyesi ile Turkiye ye giderek olaylari oradan da incelemeyi ve Hollanda ile bu gune dek hep iyi giden iliskilerin yeniden ayni duzeye gelmesini saglamaya calisacagiz.”dedi.

Toplantida konusan NETUBA Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Torunogullari “NETUBA, Türkiye’deki DEIK’in (Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu) Hollanda partneridir, ayrica Türkiye ve Hollanda Ekonomi Bakanliklari, ticaret odalari, yatirim ajanslari ve belediyeler ile çalismaktadir. Iki ülke arasinda yatirim isbirlikleri, heyet organizasyonlari ve fuar aktivitelerinin desteklenmesi de çalismalarimiz arasinda. Bunlarin yani sira network toplantilari ve sektörel toplantilar da düzenliyoruz. 27 Aralik ta Ankara ya yapacagimiz seyehatimizdeki amacimizda bu dogrultuda Turkiye Ekonomi Bakanligi ile temaslarda bulunacak, karsilikli iki ulke arasinda neler yapilabilecegimizi konusacagiz.”dedi.

Toplantida konusan Bord uyelerden Turgut Torunogulalri da NETUBA, Türkiye ve Hollanda’ya ayni esit mesafede olup, iki ülke arasinda köprü görevi üstlendiginin altini cizerek “Biz kurum olarak Türkiye’de 15 Temmuz’da gerçeklestirilmeye çalisilan darbe girisimini en agir biçimde kiniyor ve bu olaya karisanlari lanetliyoruz. Ayrica 10 Aralikta Istanbul Besiktas’taki menfur terör saldirisini da siddetle kiniyoruz.” dedi.

Torunogullari ayrica, NETUBA’nin Hollanda Ekonomi Bakanligi tarafindan da desteklendigini belirterek, “Hollanda tarimda Avrupa’da ve dünyada önemli bir ülkedir. Hollanda ayni zamanda dünyanin birçok ülkesine tohum ve çiçek pazarlamaktadir. Basta tarim olmak üzere Hollanda ile Türkiye arasinda birçok alanda is birligi olanaklari mevcuttur. Hollanda ile Türkiye arasinda yeni projeler üretmek için olumlu kosullar mevcuttur. Umariz bu görüsmelerimiz Türkiye ile Hollanda arasindaki iliskilere yeni bir ivme kazandirir. Bu her iki ülkenin de yararina olacaktir” dedi.

Bir cevap yazın