Bu siteyi kullanarak, Gizlilik Politikası ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Radyo Deniz - HOLLANDA`NIN TÜRKCE HABER PORTALIRadyo Deniz - HOLLANDA`NIN TÜRKCE HABER PORTALI
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Eğlence
  • Magazin
  • Sağlık & Yaşam
  • Spor
  • Teknoloji
  • Turizm
  • Yemek Dünyası
Search
  • Bize Ulaşın
  • Blog
  • Complaint
  • Advertise
© 2022 - Pap Team - Tüm hakları saklıdır.
Reading: Çoğunluğun Tercihi: Amsterdam!
Share
Sign In
Aa
Radyo Deniz - HOLLANDA`NIN TÜRKCE HABER PORTALIRadyo Deniz - HOLLANDA`NIN TÜRKCE HABER PORTALI
Aa
Search
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Eğlence
  • Magazin
  • Sağlık & Yaşam
  • Spor
  • Teknoloji
  • Turizm
  • Yemek Dünyası
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Bize Ulaşın
  • Blog
  • Complaint
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Radyo Deniz - HOLLANDA`NIN TÜRKCE HABER PORTALI > Blog > Haberler > Çoğunluğun Tercihi: Amsterdam!
HaberlerÖne ÇıkanlarTeknoloji

Çoğunluğun Tercihi: Amsterdam!

Haber Merkezi
Haber Merkezi 13 Aralık 2016
Updated 2016/12/13 at 3:35 PM
Share
SHARE

Çoğunluğun Tercihi: Amsterdam!

Yapilan arastirmalarda Hollanda’nın başkenti Amsterdam yılbaşında Türklerin seyahat etmek için yurt dışında en çok tercih ettiği şehir oldu.

Çoğunluğun Tercihi: Amsterdam!

Turistik özellikleri ile dikkat çeken Londra ve vizesiz seyahat kolaylığı ile öne çıkan Belgrad da en çok tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Ayrıca Berlin, Münih, Düsseldorf, Tiflis, Üsküp, Bakü, Kişinev, Stuttgart gibi şehirler de Türklerin yılbaşında seyahat etmeyi tercih ettiği diğer rotalar arasında başı çekiyor.

Her ay uçakla seyahat eden 10 milyondan fazla kişinin buluşma noktası olan Enuygun.com, gerçekleştirdiği analiz kapsamında 2016 yılının son haftasında Türklerin en çok tercih ettiği yurt dışı lokasyonlarını açıkladı. Ayda 300.000’in üzerinde bilet satışı gerçekleştiren Enuygun.com’un Seyahat Analisti Murat Ekinay’ın açıkladığı verilere göre yeni yılı karşılamak için yılın son haftasında Türk vatandaşları en çok Amsterdam’a seyahat etmeyi tercih ederken, Londra, Berlin, Münih, Düsseldorf, Tiflis, Üsküp, Bakü, Kişinev, Stuttgart, Belgrad gibi şehirler de yılbaşını karşılamak için en çok seyahat edilen yerler arasında başı çekiyor.

Amsterdam’ın her dönem turistik açıdan popülerliğini koruduğunu belirten Ekinay, yılbaşını karşılamak için gözde tatil lokasyonları arasında ilk sırada yer alan Amsterdam’da mutlaka yapılması gerekenleri de paylaştı.

Eğlenceye doyun

Amsterdam’da gece olunca ortaya bambaşka bir şehir çıkıyor. Kentin barları ve gece kulüpleri ile ünlü bölgesi Red Light District’te dolaşarak şehrin eğlence anlayışıyla ilgili fikir sahibi olabilir ve yeni yıl kutlamalarının tadını çıkarabilirsiniz. Şehirde aynı zamanda Dj Tiesto başta olmak üzere birçok ünlünün sahne aldığı mekanlarda sabahın erken saatlerine kadar süren eğlence ile keyifli zaman geçirmek mümkün.

Tarihi kanallarda turlayın

Amsterdam tıpkı Venedik gibi kanalları ile ünlü bir şehir. Kentte yer alan 1500 civarı kanal ve çevresini ister yürüyerek isterseniz de teknelerle dolaşabilirsiniz. Kanallar ve çevresi yılın her mevsiminde farklı güzellikler barındırıyor.

‘I amsterdam yazısı’ ile fotoğraf çektirin

Şehirde tarihi yapılar, kanallar ve müzeleri gezerken karşınıza çıkacak bu dev yazı önünde fotoğraf çektirmeden Amsterdam’dan ayrılmayın. Artık neredeyse kentin kendisi kadar ünlü olan bu yazının ülkemizde ve dünyanın farklı kentlerinde de örneklerini görmek mümkün.

Kalverstraat’ta alışveriş yapın

Alışveriş yapmadan duramayanlar için de Amsterdam neredeyse sayısız alternatif sunuyor. Şehirde hediyelik eşya ve kente özgü şeyler alabileceğiniz çok sayıda dükkan ve mağaza var. Bunların toplandığı en önemli merkezlerden biri ise Kalverstraat. Burada şehirle ilgili hediyelik eşyalar, antikalar ve daha birçok ilginç şeyi bulabilirsiniz.

Rembrandt’ın evini dolaşın

Amsterdam aynı zamanda çok sayıda ünlü ressam, şair ve yazarın da yaşadığı bir kent. Bunlar arasında en ünlülerden biri olarak anılan ressam Rembrandt’ın 1639’dan 1656’ya kadar yaşamını sürdürdüğü tarihi evi de görebilirsiniz. Müzede ünlü ressamın kullandığı eşyaları görerek dönemle ilgili bilgi sahibi de olabilirsiniz.

Jordaan sokaklarında kaybolun

Kentin özellikle son yıllarda en popüler mahallelerinden biri haline gelen Jordaan için de en azından birkaç saat ayırmalısınız. Burada çok sayıda göz alıcı tarihi bina, sanat galerileri, şık kafeler ve restoranlar sizi bekliyor.

Bunu da beğenebilirsin

Hollanda’da iki çatı arasına inşa edilen geçici köprü ziyarete açıldı

PANDEMİ SONRASI İLK KONSER HEYECANI

Hollanda’da Esed rejimi milisi yakalandı

Hollanda’da geçen yıl ayrımcılık şikayetleri arttı

2022 yılı vekaletle kurban bağışı bedelleri belirlendi

Sign Up For Daily Newsletter

Be keep up! Get the latest breaking news delivered straight to your inbox.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Haber Merkezi 13 Aralık 2016
Share this Article
Facebook TwitterEmail Yazdır
Share
Previous Article Kati Piri: Türkiye’de olanlar karsisinda susmamaliyiz!
Next Article Emre Ünver IOT Başkanlığından ayrıldı!
Leave a comment

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Birlikte Büyümeye Devam

1.5k Beğen
380 Takip et
13k Pin
1.5k Takip et
65 Abone ol
banner banner
Create an Amazing Newspaper
Discover thousands of options, easy to customize layouts, one-click to import demo and much more.
Learn More

Latest News

Hollanda’da iki çatı arasına inşa edilen geçici köprü ziyarete açıldı
26 Mayıs 2022
PANDEMİ SONRASI İLK KONSER HEYECANI
25 Mayıs 2022
Hollanda’da Esed rejimi milisi yakalandı
24 Mayıs 2022
Hollanda’da geçen yıl ayrımcılık şikayetleri arttı
24 Mayıs 2022

Bunu da beğenebilirsin

HaberlerÖne ÇıkanlarSon DakikaTeknoloji

Hollanda’da iki çatı arasına inşa edilen geçici köprü ziyarete açıldı

1 Min Read
EğlenceHaberlerÖne ÇıkanlarSon Dakika

PANDEMİ SONRASI İLK KONSER HEYECANI

1 Min Read
Dünya HaberleriHaberlerÖne ÇıkanlarSon Dakika

Hollanda’da Esed rejimi milisi yakalandı

1 Min Read
HaberlerÖne ÇıkanlarSon Dakika

Hollanda’da geçen yıl ayrımcılık şikayetleri arttı

1 Min Read
Radyo Deniz - HOLLANDA`NIN TÜRKCE HABER PORTALIRadyo Deniz - HOLLANDA`NIN TÜRKCE HABER PORTALI
Follow US

© 2022 - Pap Team - Tüm hakları saklıdır.

Removed from reading list

Geri al
AdBlock Algılandı
Sitemiz reklam destekli bir sitedir. Lütfen sitemizi desteklemek için beyaz listeye alın.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?