• Sal. Mar 19th, 2024

Hollanda’da Zorunlu Evlilik Kursu Uygulamasi Basladi

ByHaber Merkezi

Tem 25, 2016

Hollanda’da Zorunlu Evlilik Kursu Uygulamasi Basladi
hollanda-da-zorunlu-evlilik-kursu
Hollanda’nin Amersfoort kentinde neredeyse her iki evlilikten biri bosanmayla sonuçlaninca belediye devreye girdi. Belediye Meclisi, zorunlu evlilik kursu uygulamasina basliyor.

HER IKI EVLILIKTEN BIRI BOSANMAYLA SONUÇLANMIS Vathorst, Amersfoort kentinin kuzeyinde genis yesil alanlari ve modern evleri ile genç ailelerin tercih ettigi kasabalardan biri. Ancak bu kasaba, Hollanda’nin en yüksek bosanma oranina sahip bölgesi. Istatistiklere göre kasabada son bes yil içinde her iki evlilikten biri bosanma ile sonuçlanmis.

EVLILIK KURSU ZORUNLU HALE GETIRILDI Bosanma oranlarinin kent genelinde de artmasi üzerine siyaset soruna el atti. Toplanan Belediye Meclisi bundan böyle evlenmeye karar veren genç çiftlere evlilik kursunu zorunluluk haline getirmeyi kararlastirdi.

“DEVLET ÇOCUKLARDAN SORUMLU” Evliliklerdeki mutluluktan devletin tek tek sorumluluk tasimadigini belirten meclis üyesi Hristiyan Birlik Partisi’nden Ron van der Spoel, ancak çocuklarin huzurundan devletin sorumlu oldugunu ifade etti. Bosanmalarin çocuklar üzerinde travmatik etkileri oldugunu belirten van der Spoel, ayrica yargilamadan çocuklara yardim çalismalarina dek bosanmalarin toplumun tamami açisindan mali külfeti oldugunu da vurguladi.

35 BIN ÇIFT BOSANDI Hollanda Istatistik Dairesi’nin verilerine göre 16 milyon 800 bin nüfuslu Hollanda’da geçen yil 35 bin çift bosanmis. Kentler arasindaki siralamada ise Amersfoort ilk sirayi aliyor. Resmi verilere göre bosanmalarin büyük bölümü de ilk çocuk dogduktan sonra yasaniyor.

HAMILELIGE HAZIRLIK KURSU DA ZORUNLU Bu nedenle Amersfoort Belediyesi özellikle çocuk bekleyen çiftleri iliski terapistine yönlendirirken, hamilelige hazirlik kursu da zorunluluk haline getirilmis. Belediye simdi çiftleri önceden bilgilendirip olasi sorunlarin önceden önüne geçebilmek için evlilik öncesi evlilik kursunu da zorunluluk haline getirmeye hazirlaniyor.

Bir cevap yazın