• Per. Nis 25th, 2024

Hollanda’dan Gelen Cenaze Robocop Timleri Esliginde Topraga Verildi

ByHaber Merkezi

Tem 25, 2016

Hollanda’dan Gelen Cenaze Robocop Timleri Esliginde Topraga Verildi
hollanda-dan-gelen-cenaze-robocop-timleri
Hollanda’da yasayip vefat eden 71 yasindaki Cavit Irtürk, ailesi tarafindan memleketi Çorum’da topraga verilmek istendi. Ancak uzun yillardir aralarinda husumet bulunan köyündeki akrabalarinin kendilerine zarar verebilecegini düsünen aile, jandarmadan yardim istedi. Jandarma robocop timlerinin kontrolünde Cavit Irtürk, genis güvenlik önlemi altinda topraga verildi.

UZUN YILLAR ISÇI OLARAK ÇALISTI Hollanda’da uzun yillar bir fabrikada isçi olarak çalistiktan sonra emekli olan ve geçirdigi rahatsizlik nedeniyle vefat eden 6 çocuk babasi Cavit Irtürk, vasiyeti üzerine memleketi Çorum’un merkeze bagli Celilkiri Köyü’nde topraga verilmek istendi.

JANDARMA ROBOCOP TIMLERI ILE ÖNLEM ALDI Ancak, aralarinda arazi anlasmazligi nedeniyle husumet bulunan akrabalarinin kendilerine zarar verebilecegini düsünen Irtürk’ün ailesi, jandarmadan yardim istedi. Il Jandarma Komutanligi’na bagli robocop timleri mezarlikta genis güvenlik önlemi aldi. Cavit Irtürk, bayramin birinci günü jandarma kontrolünde topraga verildi.

‘YAKIN AKRABALARIMIZLA YILLARDIR HUSUMETLIYIZ’ Topraga verilen Cavit Irtürk’ün oglu 30 yasindaki Veli Irtürk yasananlari söyle anlatti: “Babam, memleketinde topraga verilmek için vasiyet etmisti. Biz de onun vasiyetini yerine getirmek istedik. Ancak köyde husumetli oldugumuz yakin akrabalarimiz olan kisiler var.

“TEHDITLER ALIYORDUK” Onlarla yillardir darginiz. Daha önce tehditler aliyorduk. Babamin köyde topraga verilmesini istemediler. Can güvenligimiz olmadigi için bu konuda konsolosluga müracaatta bulundum.

JANDARMA ESLIGINDE TOPRAGA VERILDI Güvenlik önlemi alinmasini talep ettim. Uçakla babamin cenazesini Hollanda’dan Istanbul’a, buradan da karayolu ile Çorum’a ulastirdim. Sonra da jandarmanin güvenlik önlemi altinda babami topraga verdik. Can güvenligimizi jandarma ekipleri sagladi. Diger köylüler bile babamin cenazesine korkudan katilamadi. Nedir bu husumet anlamis degilim.

Bir cevap yazın