• Sal. Mar 19th, 2024

Yanlış teşhis canından ediyordu

ByHaber Merkezi

Eyl 16, 2017

Yanlış teşhis canından ediyordu

Fatih ÖZYAR / ZAANDAM

Hollanda’da hastanenin vurdumduymazlığı 56 yaşındaki Mustafa Bozkurt’u ölüme götürüyordu. Hastane ‘safra kesesinde sorun var’ dedi ancak Bozkurt açık kalp ameliyatı geçirdi

Altı haftalık Kırsehir tatili sonrası Hollanda’ya dönüs yapan dört çocuk babası Mustafa Bozkurt (56), ölümden döndü. Zaandam kentinde kaldırıldıgı hastanede ‘safra kesesinde sorun var’ teshisi konulan Bozkurt, iki hafta boyunca hastane odasında acılar içerisinde ölüme terk edildi. Hastanede yeterince ilgi ve tedaviyi görmedigi gerekçesiyle esi ve çocukları Bozkurt’u Amsterdam’da baska bir hastaneye kaldırdı. Orada da ilgi bulamayınca üçüncü hastaneye yatırılan Bozkurt’a yanlıs teshis konuldugu ortaya çıktı. Bozkurt, apar topar açık kalp ameliyatına alındı.

İKİNCİ SINIF İNSAN MUAMELESİ
Fatma Bozkurt, “Hollanda ile Türkiye arasında yasanan olaylar sonrası artık ikinci sınıf insan yerine konuluyoruz. Esim az kalsın yanlıs teshis sonucunda hayata veda ediyordu” dedi. Esinin ani sekilde dayanılmayacak acılar içerisinde kaldıgını anlatan Bozkurt, “Ancak üçüncü hastanede sifa bulabildik” diye konustu.

HEMEN AMELİYATA ALINDI
Esinin tatil dönüsü çıglıklar atacak derecede agrı çektigini ifade eden Bozkurt, “Bize dogru dürüst bakmadılar ve ‘safra kesesinde sorun var’ dediler. Bizi bir odaya koydular. Iki hafta bekledik durduk. Esim gözyası döküyor, acılar çekiyordu. Içimiz parçalandı. Çocuklarla birlikte isyan ettik. Son gittigimiz hastanede kalbinin üç damarının degismesi gerektigini söylediler. Hiç bekletmeden de ameliyata aldılar” dedi.

ÖLECEK HASTAYI BAKIM EVİNE GÖNDERİYORLAR
Hollanda’da akciğer hastalıkları uzmanı Sander de Hosson, ülke genelindeki hastanelerin çirkin oyunlar içerisinde olduğunu iddia etti. Hosson, hastanelerin ölüm vakaları sayılarını düşük göstermek için, ölümü bekleyen bakıma muhtaç hastaların bakım evlerine nakledildiğini ifade etti. Hosson, hastanelerin kalitesi ve başarısının ölüm sayıları ile ölçülmesi nedeniyle bu yönteme başvurulduğunu dile getirdi ve “Buna artık dur demeliyiz. Hastaların günleri sayılı olsa bile onlara ihtiyaçları olan en iyi bakım ve tedaviyi ancak hastaneler verebilir” diye konuştu.

Bir cevap yazın