• Cts. Nis 27th, 2024

Kati Piri: Türkiye’de olanlar karsisinda susmamaliyiz!

ByHaber Merkezi

Ara 13, 2016

Kati Piri: Türkiye’de olanlar karsisinda susmamaliyiz!

Kamera : Sibel Tor

CHP Hollanda Birligi’nin düzenledigi “Türkiye, Avrupa ve Demokrasi” baslikli panel Hollanda’nin Den Haag kentinde yapildi. Yüzlerce kisinin katildigi ve çok ilgi gören panele CHP Milletvekili ve PM Üyesi Fikri Saglar, AP Türkiye Raporteri Kati Piri, Hollanda Sosyalist Parti Milletvekili ve Uyum Sözcüsü Saadet Karabulut ve CHP Yurtdisi Örgütleri Danismani gazeteci Necdet Saraç katildi.
chp-panelCHP Hollanda Birligi Baskan Yardimcisi Necdet Yuksekbas paneli Besiktas katliamini kinayarak açti. Saygi durusuyla baslayan panelin açilis konusmasini yapan birlik baskani Arzu Özalp, herkesi dayanismaya ve haksizliklara karsi mücadele etmeye davet etti. AKP iktidarinin ve Cumhurbaskani Erdogan’in uygulmalarinin sikça elestirildigi panelde gericilige ve fasizme karsi ortak mücadele ve dayanisma vurgulari öne çikti.

CHP Milletvekili Fikri Saglar “Muhalefetin etkisizligi Erdogan’in rahat hareket etmesini sagliyor. CHP Türkiye’de mücadelenin önderligini yapmali, meydanlari ve sokaklari örgütlemeli” derken, AP Türkiye Raporteri Kati Piri, “Türk toplumunu degil Türkiye’deki yönetimi elestiriyoruz, olanlar karsisinda susmamaliyiz” dedi. Sosyalist Parti Milletvekili Saadet Karbulut “saldirilara karsi uluslararasi dayanismayi yükseltmeli” vurgusunu öne çikarirken, gazeteci Necdet Saraç da “AKP’nin haksizligini hukuksuzlugunu Avrupa kamuoyuna tasimak Türkiye düsmanligi degildir. Avrupa’da bir demokrasi bildirisi kampanyasi baslatmali” dedi.
Panelde öne çikan basliklar söyleydi:
chp-panel-fikri saglar

Fikri Saglar: SOLCULAR BIRARAYA GELSE ERDOGAN DÜSER!

Basarisiz bir darbe girisimi basarili bir darbeye dönüstü. Simdi de, Recep Tayyip Erdogan kendisine uygun bir Anayasa bulmaya çalisiyor. Türkiye’de haksizlik hukuksuzluk her yerde. Muhalefetin etkisizligi Erdogan’in rahata hareket etmesini sagliyor. CHP Türkiye’de mücadelenin önderligini yapmali, meydanlari ve sokaklari örgütlemeli. Erdogan durdugu zaman düsecegini biliyor. Turkiye’de solcular, sosyal demokratlar, devrimciler biraraya gelirse Erdogan düser…
Türkiye’de rejimi elestirmeli ama ayni zamanda toplumla da dayanismayi yükseltmeli. Dini gericilik orta yerde dururken, Avrupa’da bazi sol partilerin camileri oy deposu olarak görmeleri ve kapilarini demokrasiyle ilgileri olmayan kisilere açmalari dogru degildir.
chp-panel-kati piri
Kati Piri: AB GÖRÜSMELERI DEVAM ETMELI

Türkiye son bes yildir büyük sorunlarla karsi karsiya. Darbeden dolayi çok insan hapishaneye atildi. Türkiye’de insanlar istediklerini söyleyemiyorlar. Bir sey söylediginde ya Gülen’ci, ya da PKK’li oluyorsun. 140 bin kisi nasil darbeci olur… Türk toplumunu degil Türkiye’deki yönetimi elestiriyoruz. Türkiye’de haksizliga ugrayanlari yalniz birakmamaliyiz, olanlar karsisinda susmamaliyiz. AB görüsmeleri devam etmeli, AB’den elestiriler Türkiye’yi olumlu etkiler. Bu tür toplantilar yaptigi için CHP’yi kutluyorum.
chp-panel-saadet
Saadet Karabulut: ORTAK MÜCADELE YAPMALIYIZ

Bütün olumsuzluklara ragmen iyiye yönelik inancimizi korumaliyiz. Saldirilara karsi uluslararasi dayanismayi yükseltmeli ve demokrasi için biraraya gelip ortak mücadele yapmaliyiz. Kürt sorunu çözülmeden, Alevi sorunu çözülmeden demokratiklesme olmaz. Savaslara karsi, sosyal haklarin korumasina ve demokrasinin gelistirilmesine yönelik mücadelemizi yükseltmeliyiz.

Necdet Sarac: SOL ALTERNATIF IÇIN ULUSLARASI DAYANISMA
chp-panel3Türkiye’de de dünyada da sagci bir dalga gelisiyor. Demokrasi mücadelesini gelistirmek ve sol bir alternatif yaratmak için uluslararasi dayanisma çok önemli… Toplumun yüzde yüzüne göre politika yapilamaz, öncelikle solu hareketlendirmeli. Dünyada ve Türkiye’de sol iktidar olursa, bölücülük, mezhepicilik ve savas olmaz, esit yurttaslik olur… Sagcilar Solcularin vatanseverlik konusunda yanlarina bile yaklasamazlar. AKP’nin uygulamalarini, haksizligini hukuksuzlugunu Avrupa kamuoyuna tasimak Türkiye düsmanligi degildir. Biz haksizliklara karsiyiz, demokrasi, adalet ve esitlik istiyoruz. Avrupali sanatçilarin, akademisyenlerin, siyasilerin imza atacagi bir demokrasi bildirisi kampanyasi baslatmali.

Bir cevap yazın