• Cts. Nis 27th, 2024

Hollandalı Türk müsünüz? Yoksa, Hollanda’da yaşayan Türk müsünüz?

Byadmin

Kas 29, 2016

Hollandalı Türk müsünüz? Yoksa, Hollanda’da yaşayan Türk müsünüz?

Soru biraz beyin hüclerinizi zorlayabilir fakat bu sorunun cevabı benim için ve çocuklarımızın geleceği için önemli. Geçtiğimiz aylarda bir çok olumsuz olay yaşadık. Darbe girişiminden tutun Türkiye’nin A.B. ile görüşmelerinin durdurulmasından çıkın. Evet, yaşanan olaylar pek iç açıcı değil fakat sizlerden ricam sorduğum soruya cevap verin ve zahmet olmazsa ona göre hal ve hareketlerinize artık dikkat edin lütfen..

Ben dahil hepimiz Türkiye ile alakalı haberleri sıkı takip ediyoruz, burada sorun yok, ayrıca herkesin kendine ait siyasi görüşü olabilir, saygı duyarım fakat benim saygımın bile, deli olmama rağmen, bir sınırı vardır. Türkiye haberlerini takip ettiğiniz kadar Hollanda’yı da takip ediyor musunuz merak ediyorum? Takip ediyorsanız nereden takip ediyorsunuz? Seçtiğiniz haber kaynaklarınız da önemli, size önerim sadece Türkçe kaynakları değil Hollanda haber kaynaklarını da takip edin, aksi takdirde Hollanda devletinde oluşturduğunuz imaj’dan habersiz yaşamaya devam edersiniz. Rahmetli Ahmet Kaya’nın söylediği gibi, sonradan gelmesin aklınız başına alim allah..

Sizin her defasında Türkiye uzmanı kesilmeniz, var’a yok’a sokağa çıkmanız Hollanda’da nasıl algılanıyor farkında mısınız? Evet, Türkiye sizin anavatanınız olabilir fakat HOLLANDA’DA yaşıyorsunuuuuuz ve bu devlet dingo’nun ahiri değil ama di-mi?

Sokağa çıkın, gösterinizi yapın, bayrakları sallayan fakat sizlerden ricam sadece Türk bayrağını değil bir daha ki sefer Hollanda bayraklarını da kapın öyle gidin.. Verginizi Hollanda devletine ödüyorsunuz, Türklüğünüze sahip çıktığınız gibi Hollandalılığınıza da sahip çıkın çılgın Türklerim benim.. Evet, hakkınızdır efendim, bazı konularda hem fikir değilsinizdir, ben sizi anlıyorum fakat anlamadıklarım da var.. Haklarınızı saygı çerçevesi içerisinde aramak dururken, hiç yakışıyor mu kuzum anlı şanlı tarihimize? Sosyal medyadan takip ediyorum, yazılan kelimeleri, Osmanlı torunlarına hiç yakıştıramiyorum. “Gavur” ve “Gavur Memleketi” gibi söylemler ki sadece bu iki kelime değil, beni aşan kelimeler de kullanılıyor.. Lütfen.. Ağzınıza ille de pul biber mi dökelim?

Ankara ile Brüksel’in arası iyi olmayabilir, Ankara ile Den Haag’ın arası da iyi olmayabilir fakat size ne oluyor kuzum? İki devlet arasına neden her defasında girme ihtiyacı hissediyorsunuz?  Hepimiz birer Türkiye uzmanı kesildik gidiyoruz! Cumhur-u Reisinizin Israel ve Rusya ile de arası bozulmuştu hatırlarsanız, ne oldu? Cumhur- u Reisiniz barıştı! Yarın bir gün A.B. ile ve Hollandayla da barışacak..  Evet, Türkiye bazı konularda bizleri de dinlemeli, askerliktir, pasaport ve kimlik paralarıdır fakat kalkıp dıplomatik sorunlara neden dahil oluyoruz.. Hadi dahil olduk diyelim, neden yaşadığınız ülkeye “düşmanlık” taslıyorsunuz? Ben şahsen artık endişeliyim çünkü eğer biraz daha ileriye gidecek olursak ben doğmamış çocuklarımın geleceğini pek parlak göremiyorum Hollanda’da ve bunun sorumlusu da siz olacaksınız! Sayenizde “tam” bir kadın değil “yarım” bir kadın olacağım, Cumur-u Reis’in yüzüne Türkiye’ye tatile gittiğimde nasıl bakarım? Benim hayatımı etkileyecek adımlar atıldığında, benim saygımın bittiği noktaya ulaşmış oluyorsunuz.. Hollanda devletine karşı tavır almaya devam ederseniz, onlar da neticede insan, onlar da burada yaşayan bütün Türklere tavır alacaklardır…

Eeeey Çılgın Hollandalı TÜRK-ler! Ya da Osmanlı’nın çılgın torunları.. Hollanda devleti o adımı attığında o savunduğunuz Cumhur-u reis gelip bizi kurtarmayacak, hatta açık ve net söyleyim, hiç bir şey yapamaz! O yüzden fazla güvenmeyin..  Titreyin ve kendinize gelin artık. Size bütün imkanları sağlayan, maaşlarınızı ve ödeneklerinizi yatıran Hollanda’dır, işsiz kaldığınızda sizi maaşa bağlayan Hollanda’dır, Çocuklarınızın okumasını sağlayan Hollanda’dır.. Verginizi ödediğiniz ülke Hollanda’dır.. Türkiye değildir! Neyin kafasını yaşıyorsunuz? Ne içiyorsunuz kuzum? Osmanlı şerbeti falan mi? Baya kafa yapıyor sanki.. Haklarınızı savunun, aktif bir şekilde Hollanda siyasetin’de yer alın, işe mesela oy pusulanızı cöpe atmamakla ve gidip kullanmakla başlayın.. Hollanda siyasetiyle haşır neşir olun. Sosyal, Sağlık, Eğitim, Ekonomi gibi konularda Hollanda’da yaşadığımız sorunlarla da ilgilenin hatta bu sorunlar için bayrakları alıp sokağa çıkın..! Sadece Türkiye endeksli yaşamayın cicim.. Hollandalı Türk olun, aksi takdirde Hollanda’da yaşayan Türk olarak kalırsınız.. I’m just saying-k, benim tuzum kuru, olmadı Surinam’a gider, gül gibi yaşarım kayın pederim Bouterse ile..

Hani bazılarınız “Olmadı kendi vatanıma dönerim” diyorsunuz ya, o zaman artık bir zahmet dönün, dönün ki kendi vatanınızda herşeyin göründüğü gibi olmadığını anlayın, 1300 tl ile geçinmeyi bir deneyin de görüyüm boyunuzu.. Bir kahve bile 10 tl’den başlıyor be kuzum.. Bence hatta o söylediğiniz laf artık sadece lafta kalmasın, gidin! Ne ooooooolur gidin.. Yalvarıyorum.. Burnunuz bir sürtülsün sonra tekrar görüşürüz çünkü kuyruğunuzu sıkıştırıp geri döneceksiniz Hollanda’ya.. Eee boşuna tilki’nin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır dememiş atalarımız..  İster burada doğmuş büyümüş ol, ister çocuk yaşlarda gelmiş ol, hiç bir şekilde Türkiyede yaşayamazsınız..  Türkiye’ye artık fransızsınız efendi, bu gerçeği de artık bir zahmet anlayın ve görün.. Bizlerin vatanı Hollanda, Türkiye değil! Türkiye bizim senede bir kere gidip, tatilimizi yaptığımız, akrabalarımız olduğu anavatınımızdır. Bizler artık burada yaşıyoruz..! Burada yaşayıp belki Türkiyede tuzu kuru olanlar vardır fakat hollandada yaşayan 450.000 Türkün 400.000’nin tuzu kuru falan değil! Tuzu kuru olanların peşine düşüp galeyana gelmeyin.  Titreyin ve kendinize gelin! Doğmamış Çocuklarımın geleceği ile oynamak yerine ya gidin ya da kendinize gelip buradaki hayatınızı yola sokmayı deneyin! İlk işiniz de Hollandaca öğrenmek olsun! O gördüğünüz rüyalardan uyanıp gerçek hayata dönün, dönün ki geç kalmış olmayın.. Hollanda’nın izlediği siyasetle hem fikir olmayın, desteklediğiniz siyasi parti aracılığı ile sesinizi duyurun mesela, insanları ötekileştirmeden, yargılamadan, fikirlerinizi beyan edin.. Karşınızdaki hayvan değil ki.. O da insan.. Anlayacaktır, merak etmeyin..

Loca gündi’yi ya ciddiye alır titreyip kendinize gelirsiniz ya da aynı şekilde devam edersiniz..Ben demiş olayım da,  neticede deliye malum olurmuş bruur!

Cumhuriyetin büyümeyen asi kızı,

Şenay Tosun

By admin

Bir cevap yazın