• Per. Nis 18th, 2024

GURBETÇILERI ÜZECEK HABER: UÇAK ICI EL BAGAJLARINDA YENI DÖNEM….

Uçak içi el bagajinin boyutlari küçültülüyor. Normalde birçok kisi elindeki el bagajlarini agirligina bakmaksizin alan Havayollari bundan sonra el bagajlarinda küçülmeye gideceklerini açikladilar. Karar Türk Hava Yollari ile diger uçak sirketlerini de bagliyor.

Havayollarinda el bagaji limitler yeni genislik ve derinlik ölçülerini belirledi. Buna göre elinizdeki her el çantasi ile uçak içine binemiyor olacaksiniz.Uluslararasi Hava Tasimacilik Birligi IATA, kabin içine alinan el bagajlarinin boyutlarinda küçülmeye gidilecegini açikladi.

Uluslararasi Hava Tasimacilik Birligi IATA’dan yapilan açiklamada, kabin içine alinan el bagajlarinin hacimlerinde küçülmeye gidilecegi duyuruldu. IATA, geçmis yillara nazaran kabin içine alinacak el bagajlarinda artis oldugunu bundan dolayi da yeni hayat tarzina göre kurallarin da yenilenmesi gerektigini kaydetti. Bu zamana kadar 56 x 45 x 25 cm büyüklügünde olan el bagajlarinin bundan böyle 55 cm yüksekliginde 35 cm genisliginde ve 20 cm derinliginde olmasi konusundaki yeni uygulamanin hayata geçirilecegini duyuran IATA, dünyanin önde gelen 250 havayolu sirketinin bu kurala uyacagini ve birçok havayolu sirketinin de yeni kurali görüserek IATA’ya bilgi verecegi ifade edildi.

140 ülkeden 270’in üzerinde havayolunun üye oldugu IATA’nin üyeleri arasinda; Türk Hava Yollari, Sun Express, Onurair, Atlasglobal ve Pegasus da bulunmaktadir.

Bir cevap yazın