• Çar. May 1st, 2024

HOLLANDA SiYASETiNDE BiR iLK

ByHaber Merkezi

Kas 29, 2016

HOLLANDA SiYASETiNDE BiR iLK

PvdA sosyal demokrat isci partisi bit like daha imza atti. Kuzey Hollsnda eyalet meclis uyesi Adan Tekin’ni PvdA meclis gurubu tarafindan Kuzey Hollanda vali yardimciligina onerildi. PvdA sosyal demokrat isci partisi meclis gurubunun bu onerisi 12 aralik 2016 tarinde Kuzey Hollanda eyalet meclisinde oylanacak. Tekin Hollanda’da ilk Turk kokenli vali yardimcisi olacak.

Adim Adnan Tekin. Birinci nesil göçmen ailenin çocugu olup 1972 yilinda Amsterdam’da dünyaya geldi, evli ve 4 çocuk babasi. Aslen Ardahan Posof olup halen Amsterdamda ikamet etmekte.

Gençlik yillarimda çesitli Türk derneklerinde (Diyanet Gençlik Kollari) faaliyetlerde bulundu, 1998 yilinda Amsterdam Belediye Baskan Yardimcisin Jaap van der Aaya siyasi danismanlik yapti. Bu görevinin hemen akabide 2002 -2012 yillari arasinda Amsterdam Belediye Baskani ve PvdA genel Baskani Job Cohen’in siyasi danismalik görevini üstlendi. 10 yillik çalisma süreci içerisinde birçok zorlugun üstesinden gelmeye çalisip bununla birlikte birçok deneyim kazanma imkani buldu. Adnan Tekin, Tjeerd Talsma vefati uzerine bu goreve onerildi.
Mart 2011’den itibaren Kuzey Hollanda Eyalet Meclisi (Provinciale Staten van Noord-Holland,) Kamu ve Ekonomi (Istihdam) dan sorumlu, eyalet meclis üyesi olarak çalismalarina devam edip bununla birlikte Amsterdam Belediyesinde il egitim kurumunda, yönetici olarak görevini devam ettirmektedir.

Adnan Tekin, “parti gurubum tarafindan boyle onemli bir goreve hemde Tjeerd Talsma gibi deneyimli bir politikacinin görevini devir almam benim icin buyuk bir onurdur. ” dedi

Bir cevap yazın