• Cts. Tem 27th, 2024

Azerbaycan’ın bağımsızlığının 106. yıl dönümü Hollanda’da coşku ile kutlandı

ByHaber Merkezi

May 29, 2024

Azerbaycan’ın bağımsızlığının 106. yıl dönümü Hollanda’da coşku ile kutlandı

Özcan Özbay

Azerbaycan ın Lahey Büyükelçiliğince Den Haag’da bulunan Elçilik binasında düzenlenen etkinlikte, Azerbaycan’ın bağımsızlığının 106. yıl dönümü kutlandı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Azerbaycan’ın Hollanda Büyükelçisi H.E. Rahman Mustafayev ve eşi Nisa Mustafayeva ev sahibi olarak tüm misafirlerini kapıda karşıladılar. Başta Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ve eşi Lerzan Kayıhan Ünal olmak üzere yaklaşık 50 Büyükelçilik temsilcisinin yanısıra, diplomatik misyon ve dernek temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldığı resepsiyon Büyükelçi Rahman Mustafayev in konuşması ile başladı.

Azerbaycan Devlet sanatçılarının Keman konçertosu ile Azerbaycan ve Hollanda marşlarının çalınmasının ardından, Azerbaycan ın kısa bir tarihçesini anlatan ve tüm katılımcılara teşekkür eden Büyükelçi Rahman Mustafayev gece boyunca tüm davetliler ile yakından ilgilendi.

Konuşma ve müzik etkinliklerinin ardından mikrofonlarımıza konuşan Azerbaycan Lahey Büyükelçisi Rahman Mustafayev “Bu gün Azerbaycan için çok önemli bir gündür. Bu gün Azerbaycan ın Milli Bayramıdır, Müstakil günüdür. Diyen Azerbaycan Büyükelçisi Rahman Mustafayev Türkiye ve Azerbaycan ın tarihinde önemli yer tutan kişileri anarak ve ülkesinin İkinci Karabağ Savaşı’ndaki zaferine de işaret ederek, “Bu yüzyıl Türklerin yüzyılıdır.” dedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Program daha sonra Azerbaycan Elçiliğinin hazırlattığı ikramlar ile devam etti.

Bir cevap yazın