• Cts. Tem 27th, 2024

Anatolia Festijn etklinliğinin beşincisinde Tema “Ailemle orda olmak istiyorum”

ByHaber Merkezi

May 29, 2024

Anatolia Festijn etklinliğinin beşincisinde Tema “Ailemle orda olmak istiyorum”

Özcan Özbay

Hollanda’nın “Kültürel Buluşması” olarak gelenekselleşen Anatolia Festijn etklinliğinin beşincisi “Ailemle orda olmak istiyorum” aile teması ile 22,23 ve 29,30 Haziran 2024 tarihlerinde Amsterdamse Bos’ta düzenlenecek.

Bu yıl 5. si düzenlenecek olan Anatolia Festijn da ana tema “Ailemle orda olmak istiyorum”. “Anadolu Kültür Günleri” etkinliği çerçevesince düzenlenen festival, kültürleri buluşturmayı ve toplumlar arasında köprüler kurmayı amaçlıyor. Etkinlik, Anadolu’nun zengin ve çeşitli kültürel mirasını tanıtarak katılımcılara unutamayacakları bir deneyim sunmayı hedefliyor.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
22-23 ve 29-30 Haziran tarihlerinde Amsterdamse Bos’ta düzenlenecek olan Anatolia Festijn ın 5. sinde hedef 50 bin ziyaretçiye ulaşmak olduğunu belirten Festivalin basın sözcüsü Yasin Makineli ve Ayhan Gökmen konu ile ilgili olarak Utrecht te düzenledikleri Basın toplantısında çeşitli aktiviteler ve ilgi çekici şovlarla katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacağını belirttiler.

Anatolia Festijn in, sadece Türk toplumuna değil, diğer etnik kökenlerden ve Hollandalı misafirlere de hitap eden geniş kapsamlı bir etkinlik olarak öne çıktığını da sözlerine ekleyen Yasin Makinalı “Amsterdase Bos’da iki hafta sonu peşpeşe düzenlenecek olan etkinliğimizde Belediyelerle yapılan işbirliği sayesinde dar gelirli insanlara bedava veya indirimli birçok hizmet sunacağız. Ayrıca Festivalin çocuklar için özel olarak hazırlanan bölümünde de, birçok etkinlik ve gösteri olacak. Buurman & Buurman, PJ Mask, Hello Kitty, 44 Cats ve Garfield gibi sevilen karakterlerin sahne gösterileri ile dünyanın en büyük hava yastığı, bungee trampoline, draaimolen gibi atraksiyonlar çocukları coşturacak. Kids World alanında düzenlenen Panna KO turnuvasında ise gençler, ünlü futbolcular Nasser El Jackson, Soufiane Touzani ve Mahdi Amri ile tanışma fırsatı bulacak. Çocuklar için interaktif ve eğitici bir deneyim sunan Workshop alanı, Mostar Jeugd tarafından düzenlenen izcilik oyunları ile çocukların farklı beceriler kazanmalarını sağlamayı düşünüyoruz.”dedi.

60 satış tezgahının bulunacağı Festivalde, konfeksiyon ürünlerinden ev eşyalarına, kuruyemişten takılara kadar geniş bir ürün yelpazesi ziyaretçilere sunulacak.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Anatolia Festijn’in geniş kitlelere hitap eden bir marka haline geldiğini ve her yıl 10 binlerce kişinin katılımıyla büyük bir başarıya ulaştığını belirten Yasin Makinalı 200 kişiye yakın bir gönüllü çalışma grubu ile Festivalin “Ailemle orada olmak istiyorum” sloganı altında, her yaştan katılımcının aileleriyle birlikte rahatça vakit geçirebileceği bir ortam sunmayı amaçladıklarının altını çizdi.yor.

Makineli, belediyelerle yapılan işbirliklerinin önemine değinerek, Amaçlarının gelecekte Hollanda Kralı’nın da katılımıyla daha da büyük bir organizasyon düzenlemek olduğunu belirterek “Anatolia Festijn, kültürel zenginlikleri paylaşarak toplumlar arasında köprüler kurmaya devam edecek.”dedi.


Bir cevap yazın