• Cts. Tem 27th, 2024

HOLLANDA DİYANET VAKFINA BAĞLI CAMİLERİN KERMESLERİ DEVAM EDİYOR

ByHaber Merkezi

May 15, 2024

HOLLANDA DİYANET VAKFINA BAĞLI CAMİLERİN KERMESLERİ DEVAM EDİYOR

Özcan Özbay


Hollanda Diyanet Vakfına bağlı camiler her yıl olduğu gibi bu yılda ilkbahar ve sonbahar da değişik tarihlerde ülke genelinde düzenlediği Kermeslere devam ediyor.
RADYO DENiZ CANLI DiNLE
Ziyaretçilere Türk Kültürüne ait Geleneksel Türk Mutfağından örnekler ve kültürel etkinlikler sunarak insanların birbirleriyle görüşüp kaynaşmasını sağlamak, çocuklara da eğlenip hoş vakit geçirmek, aynı zamanda da gelenek ve göreneklerimizi öğretmeyi amaçladıklarını belirten Vakıf yetkilileri yapılan kermesler için zaman ayarını herkesin katılabilmesini sağlamak amacıyla hafta sonları olarak ayarladıklarınıda bildirdiler.

Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Muhlis Koç ” Kermeslerimizde şubelerimiz standlar açarak yaptıklarıı faaliyetleri ve projelerini gelen misafirlere ve üyelerine tanıtma fırsatı da bulmaktadırlar. Kermeslerin yapıldığı günlerde aileler yemeklerini Kermeslerde yiyerek hem camilerimize katkıda bulunuyorlar hem de
sosyal ve kültürel açıdan dayanışma örneği gösteriyorlar.

Bununla birlikte Kermeslerimize hayırsever iş adamlarımız sponsor olarak maddi katkıda bulunuyorlar. Esnaflarımız kiraladıkları standlarda ürünlerini pazarladıkları gibi camilerimize de maddi yönden destekte bulunmaktadırlar.
DENiZ TV OLARAK IZLE
Kermeslerimiz şenlik havasında geçmektedir. Çocuklar için çeşitli oyun alanları, boyama, yarışmalar, geleneksel oyunlar da sergilenmektedir. Kermeslerimizin gerçekleştirilmeside büyük emek ve gayret sarfedilmektedir. Sunulan yiyecek, içecekler ve yapılan bütün faaliyetler Şube Yöneticileri, Kadın/Gençlik Kolları ve diğer Gönüllü vatandaşlarımızın büyük fedakarlıklarıyla yapılmaktadır.

Hollanda Diyanet Vakfı olarak Kermeslere maddi ve manevi katkıda bulunan herkese teşekkür eder ve Kermeslerimizin hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını Yüce Allah’tan dileriz.”dedi.


Bir cevap yazın