• Cts. Nis 27th, 2024

Belçika’nın Limburg bölgesinde PKK yandaşları terör estirdi

ByHaber Merkezi

Mar 24, 2024

Belçika’nın Limburg bölgesinde PKK yandaşları terör estirdi

Belçika’nın Limburg yerleşim birimlerinden Heusden/Zolder’de, “Nevruz Bayramı” nedeni ile gösteri yapmak isteyen PKK yandaşları, ilçede hayatı felç etti.

PKK ve APO(Abdullah Öcalan) posterleri ile kent içinden geçenlere, kentte yaşayan Türklerin tepkisi kavgaya dönüştü..
İHeusden Zolder’de camlar kırıldı, çıkan kavgaları ayırmada, Türkleri yatıştırmada polis yetersiz kaldı.

Durum ciddiyetini koruyor.. PKK yandaşlarının ve militanlarının saldırılarına karşı, bölgede yaşayan Türkler belli yerlerde toplanarak, huzur ve güvenin sağlanması için birliktelik yapıyorlar.

Bu arada her iki taraftan yaralıların olduğu bilgileri de geliyor..
İftar saatine yakın bir zaman dilimi içinde Heusden/Zolder içinden geçmekte olan PKK Nevruz Bayramı kortejinde yer alanların tahriki sıcak çatışmaya dönüştüğü öğrenildi.

DURUM KONTROL ALTINA ALINDI

Büyük çoğunluğunun Suriye’den gelen mülteciler olduğu ve Nevruz Bayramı kutlamaları için Heusden/Zolder’e geldikleri ve vatandaşları tahrik ettikleri belirtilirken, Türk vatandaşlardan iki kişinin yaralı olduğu ve çıkan olaylarda iki kişinin de hayatını kaybettiği yolunda bilgiler var.

Bunlar doğrulanmış bilgiler değil.. Göstericilerden kaç kişinin yaralı olduğu bilinmiyor.. Güvenlik güçleri hem Heusden/Zolder, hem de Beringen,Hauthalen ve bölgede geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Bölgede yaşayan vatandaşlarımız olayların stabil hale geldiğini belirterek, gergin bir gecenin kendilerini beklediğini söyleyerek, geceyi uykusuz geçireceklerini ve çıkan olayların asıl neticesinin ise 25 Mart Pazartesi sabahı netliğe kavuşacağını belirttiler.

GENÇLER,CAMİLERİ VE İŞYERLERİNİ KORUYOR

Çıkan olaylarla ilgili olarak Houthalen Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aytar,” Houthalen’de durum sakin.. Olayların facebook ortamından öğrenilmesinden sonra, gençler bir araya gelerek, camileri ve işyerlerini korumaya aldılar.. Polis alarmda.. Yaralı olduğunu teyit edebilirim. Bıçaklanmalar var.. Ama ölü konusunda bir bilgi yok. Sanırım Nevruz dolayısıyla bir konvoy oluşturanlar Almanya plakalı araçlar ile Heusden /Zolder kenti içinden geçerken, vatandaşları tahrik etmesi sonucu olayların çıktığı yolunda bilgiler var.. Son derece üzücü bir durum.. Vatandaşlarımız sakin olmalı” diyerek, herkesi itidale çağırdıklarını söyledi.

Kaynak: brukselturk.be

Bir cevap yazın