• Cts. Nis 27th, 2024


MÜSİAD HOLLANDA İFTAR PROGRAMI

Özcan Özbay
Mustafa Koyuncu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hollanda şubesi dün akşam Utrecht te düzenlediği iftarda, Büyükelçi Ünal, Başkonsoloslarımız ve ülkede faaliyet gösteren Türk girişimciler ve STK Temsilcileri ile bir araya geldi.

Misaifrlerini kapıda karşılayan Müsiad Hollanda yöneticileri gece boyunca masaları dolaşarak misafirlerini rahat ettirmek için yarıştılar.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Kuran-ı Kerim tilafeti ile başlayan gecede Müsiad Hollanda Başkanı Ali Köklü bir konuşma yaparak tüm misafirlere hoşgeldin dedi.

“Sayın Büyükelçim Sayın, Deventer Başkonsolosum, sayın Rotterdam başkonsolosum sayın TC kıymetli bürokratları, Hollanda’da mukim çok kıymetli Sivil toplum Kurulusu başkanları ve temsilcileri, davetimize icabet eden değerli misafirlerimiz, Musiad ailesinin çok kıymetli yöneticileri ve üyeleri,

Müsiad Nederland geleneksel iftar programında sizleri ağırlamaktan kurumum ve şahsım adına büyük mutluluk duyuyorum. Hepinize katılımınız için teşekkürü borç bilirim, Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” diyerek konuşmasına başlayan başkan Köklü “Bu mübarek Ramazan ayında, Hollanda Türk Toplumunda, çocuklarımızdan gençlerimize, yetişkinlerimizden yaşlılarımıza kadar herkesin huzur içinde olduğu bir zaman diliminde bulunmak, gerçekten büyük bir nimettir. Umuyorum ki Dünyadaki tüm insanlarının da bu huzur ve barış iklimine en kısa zamanda kavuşmasıdır.” temennisinde bulundu.

İftar programi dolayısıyla 2024 yılının Hollanda Tğrkiye arasındaki ikili ilişkilerşne de değinen Köklü “Bu iftar programıyla birlikte 2024 yılının anlam ve önemine değinmek isterim. Malumunuz Hollanda ile Türkiye arasındaki dostluk anlaşmasının 100. Yılı ve Hollanda’ya göçün 60. yılını kutlamaktayız. Sayın Büyükelçiliğimizin öncülüğünde başarılı programlar ve projeler hazırlandı ve 2024 yılı içerisinde hazırlanan bu programlar gerçekleşmeye başladı. Bu programların katılmak bir parçası olmak ta bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Yine değinmeden geçemeyeceğim, Müsiad Hollanda olarak bu mübarek gün duyurmak istediğim yeniliklerimiz olacak. Öncelikle tüm Müsiad Hollanda olarak bir ilki başarıyor ve Erasmus Plus programına önemli bir proje ile başvurduğumuzu duyurmak isterim. Müsiad Köln ve Euroactiva ile mesleki eğitim başlığında yeşil ekonomi ile ilgili başvurumuzu yaptık ve kabulünü heyecanla bekliyoruz. Ayrıca karma network faaliyetimiz ile yine Müsiad Hollanda olarak farkımızı ortaya koyacağımızın altını çizmek isterim.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Vefa borcumuz çok, ilkleri yasayan kendilerinden sonraki nesiller olan bizler için birçok cefaya göğüs geren ve bu ortamları bizlere hazırlayan ilk neslimize, atalarımıza minnet borçluyuz. Batı Avrupa’nın iş gücünü karşılamak için gelen işçi statüsündeki büyüklerimizin sayesinde şimdi aynı coğrafyalarda işverenler olduk, ve Avrupalı dostlarımızı istihdam eder konuma geldik. Kendilerine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz, ahirete intikal eden büyüklerimize rahmet diliyorum.

Bir başka minnet duygumuzu sunmak istediğimiz ve, Bir milletin varoluş destani olan 109.yildonümünu yad ettiğimiz her vatan sevdalısının gönlüne kazınmış binlerce şehit verdiğimiz 18 mart 1915 Çanakkale zaferimizde kutluyorum, Basta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum.

Bu güne kadar yine Vatani ve Bayrağı için şehit olmuş, gazi düşmüş bütün Vatan evlatlarına Rabbimden Rahmet ve merhamet niyaz ediyorum, Mekanları Cennet-i ala olsun inşallah.”dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal da konuşmasında ” Ibadetlerinizi, oruçlarınızı, hayırlarınızı kabul etsin. Hakkı, hukuku, hassasiyeti her zaman. Içselleştirmiş olan siz kıymetli iş insanlarımızda müfredat ailesi de saygıyla selamlıyorum. Müsiad tabi ki çok uzun bir zamandır büyük başarılara imza atıyor. Burada da teşkilatlanması ile örgütlenmesiyle ilerliyor. Sizlerin de sayesinde buraya ihtiyacınızda çok büyük sıçramalar oluyor. Biliyorsunuz geçen yıl rakamları gayet iyi daha da artıyor. Önümüzdeki yıllarda bu ticaretin sayenizde daha da artacağını düşünüyoruz. Burada tabi hollanda’nın ve türkiye’nin avrupa’nın ilk yakasında bundan 2 önemli ülke olarak birbirleri ile daha çok iş alışverişinde bulunacağına eminiz. Bunda da sizin çok büyük bir şüphesiz rolünüz olacak. “dedi.

Program daha sonra sohbet bölümüne geçilmesiyle devam etti.


Bir cevap yazın