• Cts. Nis 27th, 2024

“8 Mart Kadınlar Günü Paneller Dizisi” Münih Başkonsolosluğunun kabul salonunda gerçekleştirildi

ByHaber Merkezi

Mar 11, 2024

Münih Başkonsolosluğu ev sahipliğinde Eğitim Ataşeliğinin katkılarıyla hazırlanan “8 Mart Kadınlar Günü Paneller Dizisi” Başkonsolosluğunun kabul salonunda gerçekleştirildi

Tevfik ŞENDÖL/ MÜNİH

Münih Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde Eğitim Ataşeliğinin katkılarıyla hazırlanan, Bavyera’da yerleşik Türk Sivil Toplum Kuruluşları, Türk kökenli kadın politikacılar, kadın sporcular, yüksel öğretim öğrencileri ile öğretim görevlileri ve Türk toplumunun kıymetli temsilcilerinin katıldığı “8 Mart Kadınlar Günü Paneller Dizisi” Başkonsolosluğunun kabul salonunda gerçekleştirildi. 

Münih Başkonsolosluğu’nun kabul salonunda gerçekleştirilen ev sahipliğini Başkonsolos Süalp Erdoğan’ın yaptığı ve Eğitim Ataşesi Dr. Akın Deveci’nin katkılarıyla hazırlanan ‘’8 Mart Kadınlar Günü Paneller Dizisi’’ Açılış konuşmasında Erdoğan,’’ tüm kadınların bu özel gününü kutluyorum. Güney Bavyera’da yaşayan kadınların toplumsal hayattaki rolü ve bu süreçte karşılaştıkları deneyimlerini bizler kadar kendisinin de merak ettiğini belirterek sözü kadınlara bırakıyorum ’’dedi.

Avukat Gülşah Özçoban Deveci konuşmasında; 8 Mart’ın tarihçesine değinerek, 8 Mart’ın aynı zamanda tüm dünyada geniş çaplı bir kutlamaya dönüştüğünü belirtip, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına verdiği önemi belirterek saygı ile andı. Gülşah Özçapan Deveci konuşmasını, Maya Angelou’nun ‘Hep Yükseleceğiz’ şiirini okuyarak bitirdi.

  8 Mart Kadınlar Günü Paneller dizisinin birinci oturumunda “Güney Bavyera’da Kadınların Siyasi, Toplumsal Ve Ekonomik Hayata Katılımı” başlığı ele alındı.

FDP’den siyasetçi Nilgün Stauch, CSU’dan siyasetçi Fatma Doğan, Gazeteci Gülden Kılıç ve Esin Tekige ile Ingolstadt Mozaik Kültür Derneği Başkanı panelist olarak yer alırken, panelin moderatörlüğünü Akademisyen Elif Simge Fettahoğlu yaptı.

Panelist Stauch, “katıl, konuş ve işbirliği yap” ilkesinin kadınların siyasete katılımında temel olması gerektiğini ifade ederek, kadın sayısının siyasette arttırılmasının önemine değindi. 

Fatma Doğan ise, “kadınların çalışma gruplarına üye olarak daha aktif olması gerektiğinin” altını çizdi. Siyasette kadın varlığının ön plana çıkarılmasının kadınların mevcut konumuna katkı sağlayacağı vurgulandı.

Gülden Kılıç ve Esin Tekige, gazetecilik alanında kadınların çektikleri zorluklara dikkat çekerek, iş hayatında kadın olmanın daha zor bir süreç olduğunu vurguladı. Kılıç, “iş hayatına atılan eşlerinizi destekleyin” diyerek ortak bir yaşamın önemini öne çıkardı. Mozaik Kültür Derneği Başkanı Selver Bulut ise, “kadınların fotoğrafın merkezinde olması gerektiğini” önemle vurgulayarak, kendisini en çok motive edenin topluma yararlı işler yapmak olduğunu belirtti.

 Paneller dizisinin ilk oturumunun ardından başarılı müzisyenler  Nükhet Taşkın, Özge Orak, Erkan Kabak, Nihan Devranoğlu ve Kemal Karakulak keyifli bir müzik dinletisi sundu. 

Birbirinden yetenekli müzisyenlerin, icra ettikleri Türk müziği eserleriyle dinleyicilerden büyük bir beğeni aldılar. 

 Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan ev sahipliğinde Eğitim Ataşesi Dr.Akın Devec’nin katkılarıyla hazırlanan  “8 Mart Kadınlar Günü Paneller Dizisi” etkinliği kapsamında, kadınlarımızın Bavyera toplumundaki yeri ve konumuna ilişkin konuları tartışmanın yanı sıra, ilham verici öykülerini dinleme fırsatı yakalandı.

Bir cevap yazın