• Paz. Nis 28th, 2024

ÇOCUKLARIN KAVGASI BABALARA YANSIDI, TÜRK BABA HOLLANDALI BABAYI ÖLDÜRDÜ

ByHaber Merkezi

Mar 8, 2024

ÇOCUKLARIN KAVGASI BABALARA YANSIDI, TÜRK BABA HOLLANDALI BABAYI ÖLDÜRDÜ

Özcan Özbay

Geçtiğimiz yıl Zwolle’de biri Türk diğeri Hollandalı iki çocuğun kavgasının daha sonra ailelere yansımasıyla başlayan husumet kanlı bitti.

Bir yıl sonra karşılaşan husumetli iki babadan Katil zanlısı 41 yaşındaki Ö. Mercan, 44 yaşındaki Peter Bloemink’i bir otoparkta öldürdü. Polis olaydan kısa bir süre sonra Ö. Mercan’ı yakaladı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan olayda iddiaya göre terzilik yapan 42 yaşındaki Ö. Mercan saat 16:45 civarında arabasıyla Zwolle Rijnlaan’daki otoparka gitti. Burada Peter Bloemink’i aracının içinde kıstıran zanlı, kurbanına birkaç el ateş etti. Bloemink olay yerinde hayatını kaybetti.

Saldırıdan sonra geniş çaplı arama başlatan polis, kısa bir süre sonra Ö. Mercan’ı kıskıvrak yakaladı.

Basına yansıyan bilgilere göre geçen yıl Temmuz ayında iki baba arasında yaşanan bir kavgada Ö. Mercan, Peter Bloemink’i darp etmişti. Bunun üzerine geçtiğimiz hafta mahkeme karşısına çıkan Mercan’a, 25 saat (75 saati ertelenmiş, toplam 100 saat) kamu hizmeti cezası ve 500 euro para cezası verildi. Yaşanan darp olayından birkaç hafta önceyse Mercan’ın evine bombalı saldırı düzenlenmişti.

Polis olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

Bir cevap yazın