• Paz. Nis 28th, 2024

Hocalı Katliamı 32. Yılında Hüzünlü Bir Şekilde Anıldı

ByHaber Merkezi

Şub 27, 2024

Hocalı Katliamı 32. Yılında Hüzünlü Bir Şekilde Anıldı

Özcan Özbay

32 yıl önce yaşanan Hocalı Katliamı her yıl olduğu gibi bu yılda Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği tarafından düzenlenen törenle anıldı.

26 Şubat 1992’de yaşanan ve 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycanlı’nın hayatını kaybettiği Hocalı Katliamı nı anma töreni geçtiğimiz Pazar günü Den Haag’da bulunan Hocalı Soykırım Anıtında törenle anıldı. Tören saygı duruşu ve Kura’ı Kerim okunmasıyla başladı.

T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törende duygulu dakikalar yaşandı.

Büyükelçi Selçuk Ünal, “32 yıl önce Karabağ’ın Hocalı kasabasında Ermeni silahlı gruplarınca hunharca katledilen masum Azerbaycanlıları saygı ve rahmetle anıyoruz. Türkiye ve Azerbaycan iki devlet, tek millettir. Azerbaycan’ın acısı da, sevinci de bizim acımız ve sevincimizdir” dedi.

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın da yaptığı açıklamada, “Ermeniler tarafından 32 yıl önce vahşice katledilen vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti;
“Azerbaycan’ın topraklarını kurtaran, o topraklara düşen kefensiz askerlerimize, gazilerimize, Azerbaycan’ın yiğit ve mert kadınlarına, kızlarımıza, çocuklarımıza, Azerbaycan Milletine ve en büyük destekçimiz olan Türkiye Cumhuriyetine, Türk Milletine sonsuz teşekkür ederim. Allah Şehitlerimize gani gani rahmet eylesin.”

Törenin tamamlanmasının ardından saat 19.00 da Den Haag Central istasyonunda biraraya gelenler Lahey Adalet Divanına kadar sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Bir cevap yazın