• Cts. May 11th, 2024

AÇIK ÖGRETİM LİSESİ VE AÇIK ÖGRETIM ORTAOKULU BATI AVRUPA VE BALKANLAR PROGRAMLARI’NIN 2023-2024 1. DÖNEM SINAVLARI MÜNİH’TE YAPILDI

ByHaber Merkezi

Şub 1, 2024

AÇIK ÖGRETİM LİSESİ VE AÇIK ÖGRETIM ORTAOKULU BATI AVRUPA VE BALKANLAR PROGRAMLARI’NIN 2023-2024 1. DÖNEM SINAVLARI MÜNİH’TE YAPILDI

Tevfik ŞENDÖL/ MÜNİH

Açık öğretim Orta ve Lise Batı Avrupa 2023-2024 1.Dönem Sınavları 27-28 Ocak tarihleri arasında Münih Luisenstraße 29’de düzenlendi

Münih Luisenstraße 29’de düzenlenen 1. Dönem Sınavları 27 Ocak Cumartesi iki ve 28 Ocak Pazar iki olmak üzere toplam dört oturumda gerçekleştirildi. Sınavlara Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Ankara Açık Öğretim Lisesi görevlileri sınav merkezinde hazır bulunarak, Münih Eğitim Ateşeliği ve ateşeliğimize bağlı Türkçe öğretmenleri koordinasyonunda sınavın başarıyla tamamlanmasını sağladılar.

Sınav süresince açılan bilgilendirme standlarında TDS Münih Türk -Alman Öğrenci Birliği ve Münih Eğitim Akademisi (Yek Akademi) velilerin ve öğrencilerin Eğitim ile ilgili sorularını yanıtladılar ve Batı Avrupa Programları, TR-YÖS Yabancı Öğrenci Sınavı hazırlık kursları ve Nachhilfe ile ilgili bilgiler verdiler.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Münih Eğitim Ataşesi Dr. Akın Deveci Türk Alman Öğrenciler Birliği (TDS) standını ziyaret etti ve sınava katılan öğrencilere başarılar diledi. Üniversite öğrencileri, Münih Eğitim Ataşesi Dr. Akın Deveci’ye katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Münih Türk Konseyi (Türkenrat) sözcüsü sayın Sami Demirel’ de TDS standının kurulmasında öğrencilere yardım ederek sınava giren öğrencilere başarılar diledi.

YEK Akademi öğretmenleri sınav boyunca kurmuş oldukları standlarda akademide sınavlara hazırlanan öğrencilerine sınavda dikkat etmeleri gereken kuralları açıkladılar ve sınav aralarında da öğrencilerine ders çalıştırarak destek oldular. Çevre illerden gelerek sınavlara katılan öğrencilerin velileri çocuklarını beklerken standları ziyaret ederek istedikleri soruları Münih Eğitim Akademisi’ne yöneltti. Sınav koşulları ve hazırlık kursları ile ilgili bilgiler edindiler.

Akademi öğretmenleri, sınava giren ve bu sene liseden mezun durumda olan öğrencilerin de mutlaka ÖSYM’ nin yapacağı TR-YÖS Sınavlarına 01 mart ve 18 mart 2024 tarihleri arası kayıt yapmaları gerektiğini söylediler. Bu sene Açık Öğretim Lisesi kayıtlarını kaçıranlar için yeni kayıt döneminin 29 Ocak – 12 şubat 2024 tarihleri arası yapılabileceği konusunda velilere bilgi vererek çevrelerindeki tüm vatandaşlarımıza duyurmalarını rica ettiler.

Ayrıca Bavyera okul sistemine yönelik Nachhilfe kursları, Açık Öğretim Lisesi ve YÖS sınavları hazırlık kursları, Almanya, Türkiye ve KKTC de üniversite eğitimi, kısacası eğitim ile ilgili her konuda tek adresiniz YEK Akademi Eğitim Kurumu ve Kariyer Danışmanlığı Münih Eğitim Akademisi. Olduğunun altını çizdiler.

2023 2024 eğitim öğretim döneminde kayıtları kaçıran tüm öğrenciler için bu sene için son fırsatın 12 şubat 2024’e kadar kayıt olarak yarım kalan eğitiminizi Açık öğretim lisesi üzerinden tamamlayabilirsiniz.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Detayli bilgi icin : www.yek-akademi. com // whatsapp +49 179 673 81 34

Sınavın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm katılımcılara başarılar diliyoruz.


Bir cevap yazın