• Pts. May 20th, 2024

Okula Saldıran Zanlı Yakalandı

ByHaber Merkezi

Kas 14, 2023

Okula Saldıran Zanlı Yakalandı

Özcan Özbay

Bu sabah Kuzey Brabant eyaletindeki Oisterwijk belediyesinde iki ilkokulun bulunduğu binaya silahla giren saldırgan, saatler süren aramanın ardından polis tarafından yakalandı. Polis, saldırganın Oisterwijk’da ele geçirildiğini açıkladı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Olay, sabah saatlerinde Willem de Zwijgerlaan’daki De Coppele ve SBO Mozaik ilkokullarının bulunduğu binaya yapılan bir ihbar üzerine başladı. İhbarı takiben, çevreye tehditler yağdıran ve muhtemelen silahlı olan bir kişi tespit edildi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, aynı zamanda Özel Harekat Timleri de operasyona katıldı.



Çocukların güvenliği için okul idaresi tarafından alınan tedbirler kapsamında, öğrenciler geçici olarak Sportlaan’daki bir yüzme havuzuna yerleştirildi.

Oisterwijk Belediye Başkanı, olayın çocukların ebeveynleri üzerinde büyük bir etkisi olduğunu belirterek, “Bu konuda onlara destek ve rehberlik sunmak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz. Bölge sakinleri de halkımız gibi korkmuş ve öfkeli. Anlaşılır ve haklı bir şekilde. Polisin bu kadar enerjik bir şekilde kararlılıkla hareket etmesinden dolayı memnunum” dedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Olayın ardından polis, saldırganın motive ve niyeti hakkında daha fazla bilgi edinmek için soruşturmayı derinleştiriyor.

Bir cevap yazın