• Cts. Nis 27th, 2024

Cumhuriyet’in 100. yılı Almanya’nın 15 büyük şehrinde Cumhuriyet Kahvaltıları ile kutlandı

ByHaber Merkezi

Eki 31, 2023

Cumhuriyet’in 100. yılı Almanya’nın 15 büyük şehrinde Cumhuriyet Kahvaltıları ile kutlandı

Fırat Cem Tuncel

Cumhuriyet’in 100. yılı Almanya’nın 15 büyük şehrinde Almanya Türk Expatlar Topluluğu’nun düzenlediği Cumhuriyet Kahvaltıları ile kutlandı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
15 ayrı şehirde saat 10:00’da 1000’e yakın kişinin katılımıyla gerçekleşen Cumhuriyet Kahvaltılarına devlet yetkilileri de katıldı. T.C. Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer’in de katıldığı Frankfurt’taki buluşmada Almanya Türk Expatlar Topluluğu Kurucusu ve 100. Yıl Türkiye’m Marşının bestecisi Fırat Cem Tuncel yaptığı konuşmada şunları söyledi:


“Bugün burada Cumhuriyetin 100. yılını sizlerle birlikte kutluyor olmak benim için çok büyük anlam ifade ediyor. Varlığınız çok ama çok değerli. Öncelikle aylardır bu etkinlik için gönüllü olarak ekipçe özellikle manevi bir çok şeyden ödün vererek canla başla çalıştık ve bugün bu emeğin karşılığını sizlerle burada alıyor olmak beni çok duygulandırıyor. Burada kazanılan dostluklar, gönüller ve yaklaşık bin kişinin ülkemizden binlerce kilometre uzakta bir araya gelmesi varlığınız çok ama çok değerli. Bizler Atatürk’ün çocuklarıyız. Cumhuriyetimizin yüz birinci yılında da, ondan aldığımız miras ve sevgiyle, bilimin ışığında ilerleyecek, hürriyeti ve eşitliği savunacak, bayrağımızı daha nice yüzyıllara, hep, daha güçlü biçimde taşıyacağız. İyi ki varsınız, iyi ki beraberiz. Varlığımız Cumhuriyetimize armağan olsun.”



Frankfurt’taki etkinliğe topluluğun diğer kurucu yöneticisi Abdullah Sağlam’ın yanısıra Frankfurt Türk Tiyatro Festivali Direktörü Kamil Kellecioğlu, Frankfurt Türk Film Festivali Direktörü Hüseyin Sıtkı ve sunucusu Rana Ayhan da katıldı.

Daha sonra program kapsamında Berlin, Hamburg, Münih, Stuttgart, Düsseldorf, Mainz, Hannover, Mannheim, Köln, Dresden, Dortmund, Nürnberg, Aachen ve Heidelberg şehirleri ile canlı bağlantı yapıldı ve şehirlerdeki yeni nesil göçmenlerin duygu ve düşünceleri alındı. Çeşitli şehirlerde tutulan 100. yıl anı defterlerine günün anlam ve önemine ilişkin Almanya’da yaşayan Türk Expatların görüşleri kaydedildi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Son yıllarda Türkiye’den Almanya’ya göç eden nitelikli göçmenlerin oluşturduğu topluluğun Almanya’daki düzenlediği etkinliğe T.C. Karlsruhe Başkonsolosu Mahmut Niyazi Sezgin Mannheim’da, T.C. Münih Başkonsolosluğu Eğitim Ateşesi Akın Deveci Münih’te, T.C. Hamburg Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Hamide Yavuz Hamburg’da katıldı.

Bir cevap yazın