• Çar. May 8th, 2024

Rotterdam’da Silahlı Saldırı:Biri 14 yaşında kız çocuğu olmak üzere Üç Kişi Hayatını Kaybetti

ByHaber Merkezi

Eyl 29, 2023

Rotterdam’da Silahlı Saldırı:Biri 14 yaşında kız çocuğu olmak üzere Üç Kişi Hayatını Kaybetti

Rotterdam şehrinde meydana gelen silahlı saldırılar üç kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. İşte olayın detayları:
RADYO DENiZ CANLI DiNLE
Rotterdam’un ünlü tıp merkezi Erasmus MC’de yaşanan olayda bir doçent hayatını kaybederken, aynı şehirdeki Heiman Dullaertplein’deki bir evde ise bir kadın öldürüldü. Aynı evde bulunan ve ağır yaralanan 14 yaşındaki bir genç kız da hastaneye kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ölen genç kızın, 39 yaşındaki kadının kızı olduğu belirtildi.


Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Baş Savcı Hugo Hullenaar ve Polis Şefi Fred Westerbeke tarafından düzenlenen basın toplantısında, saldırıların nasıl gerçekleştiği ve son gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Belediye Başkanı Aboutaleb, açıklamasında “Korkunç bir olayla sarsıldık. Şehirde iki farklı yerde silah sesleri duyuldu. Birçok insan bunun tanığı oldu. Şehirdeki duygusal tepki çok büyük. Kurbanlara içten dileklerimi iletiyorum. Gerekli olduğu takdirde insanlara yardım sağlamak için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde ifade kullandı.

Basın toplantısında verilen bilgilere göre, Erasmus MC’deki saldırıda yaralanan 46 yaşındaki bir öğretim görevlisi hayatını kaybetti.

Erasmus MC binasındaki saldırıdan önce, Heiman Dullaertplein’deki bir evde gerçekleşen ilk saldırıda ise 39 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti. Saldırgan, bu evde ateş etti ve ardından evi ateşe verdi.

32 yaşındaki saldırgan, Erasmus MC binasının yakınında yakalandı. Saldırganın Rotterdam’da ikamet ettiği, Erasmus UMC’de eğitim aldığı ve 2021 yılında hayvanlara kötü muamelede bulunmaktan mahkum edildiği belirtildi. Ayrıca, polis şefi, saldırganın her iki saldırıda kullandığı silahın Erasmus MC binasında ele geçirildiğini ve kurşungeçirmez yelek taşıdığını açıkladı.
DENiZ TV OLARAK IZLE
Basın toplantısında, hayatını kaybeden 39 yaşındaki kadın ile 32 yaşındaki saldırgan arasındaki ilişki hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Soruşturma devam ediyor.
Foto: Twıtter

Bir cevap yazın