• Per. Nis 25th, 2024

Türkiye’den gelen konteynerde 1.100 kilo kokain çıktı

ByHaber Merkezi

May 17, 2023

Türkiye’den gelen konteynerde 1.100 kilo kokain çıktı

Özcan Özbay

Geçtiğimiz Salı günü Rotterdam Limanında yapılan gümrük kontrolleri sırasında, Türkiye’den geldiği belirtilen bir konteyner içerisinde Araba Lastikleri arasına saklanmış halde 1.100 kilo kokain ele geçirildi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Ele geçirilen kokainin tahmini değerinin 84,3 milyon euro olduğunu belirten yetkililer yaptıkları açıklamada kokainin Türkiye’den gelen bir konteyner içerisinde bulunduğu, toplam 19 spor çantası içerisine 23 paket halinde saklanmış olan uyuşturucunun bulunduğu konteynerin Hellevoetsluis’ta bir adrese gönderildiğini belirlediklerini söyledi.


Gümrük yetkililerinin, narkotik köpeklerle yaptıkları kontrol sırasında ortaya çıkartılan kokainin bir ‘switchpartij’ (değiştirme partisi) olabileceğinden şüphelendiklerini, yani uyuşturucu bulunduğu konteynerden çıkartılarak kontrol edilmeyen bir konteynıra yerleştirildi anlamına geliyor.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Polis son günlerde liman ve çevresinde birçok uyuşturucu kaçakçısı yakalandığını, yakalananların, ele geçirilen uyuşturucu partisiyle herhangi bir ilişkisi olup olmadığını henüz bilmediklerini belirttiler.



Savcılık ele geçirilen uyuşturucuya el konulduğunu ve imha edildiğini açıkladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bir cevap yazın