• Per. Nis 25th, 2024

ROTTERDAM DA BOMBALI SALDIRI

ByHaber Merkezi

May 2, 2023

ROTTERDAM DA BOMBALI SALDIRI

Özcan Özbay

Rotterdam da son zamanlarda bombalı saldırılarda artış gorülmekte. Polis bu yaşanan patlamaların birbirine olan bağlantılarını araştırıyor.

Rotterdam Özellikle son bir hafta içerisinde farklı adreslere yapılan bombalı saldırılarla gündem oluyor. Geçtiğimiz hafta 5 ayrı noktada gerçekleşen saldırılardan sonra geçtiğimiz Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece saatlerinde şehrin en kalabalık caddelerinden biri olan Witte de With straat’da bir patlama daha yaşandı. Olayda kimse yaralanmadı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Edinilen bilgiye göre gece saat 04.30 sularında Witte de Withstraat’da bir coffie shop’da patlama yaşandı. Dükkan ve cevre binalarda hasar meydana gelirken olayda herhangi bir yaralanma yada ölüm olmadı.



Rotterdam belediyesi ve polisi olayla ilgili yaptığı açıklamada, son dönemde patlamaların yaşandığı yerlerde güvenlik ve denetimin artırılacağını duyurdu.

Cuma sabahı ise Strevelsweg’de bir dükkanda patlama meydana geldi.

Patlamalarla ilgili 5 kişi yakalandı
Farklı ilçelerdeki olaylar arasında bir bağlantı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Polis tarafından Pazar günü yapılan açıklamada bu patlamalara yönelik bir kişinin yakalandığı duyuruldu. Amsterdam’da ikamet eden kişinin 26 yaşında olduğu aktarıldı. ,



Geçtiğimiz hafta meydana gelen patlamalara yönelik olarak Çarşamba gecesi on dört ve on beş yaşlarındaki iki erkek çocuğu sokağa bir patlayıcı yerleştirirken, suçüstü yakalandı. Yine aynı gece 32 yaşındaki bir erkeğin yakalandığı açıklandı. Pazar günü ise Strevelsweg’deki patlamayla ilişkisi olduğu düşünülen 21 yaşında bir kişi gözaltına alındı. Hafta içerisinde gözaltına alınan dört zanlının tutuklandığı kaydedildi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Bir hafta içerisinde 6 saldırı

Liman kenti Rotterdam’da yılın başından bu yana 50 farklı adresteki ev ve işyerlerine saldırı düzenlendi. Polis kayıtlarına göre geçtiğimiz yıl içerisinde toplam 49 saldırı gerçekleşmişti.


Geçen hafta pazartesi günü Rotterdam Noord’daki Crooswijkseweg’de dört patlama oldu. Patlama nedeniyle yirmiden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Aynı sokakta Salı günü bir başka patlama yaşandı.

Aynı hafta içerisinde merkezdeki Van Speykstraat’ta da birkaç kez saldırı düzenlendi. Pazartesiyi salıya bağlayan gece saatlerinde bir patlayıcı infilak etti. Bir sonraki gece ise aynı sokakta bir eve silahla ateş edildi.



Bir cevap yazın