• Cts. Nis 20th, 2024

Hollanda’da Sperm Bagisi Yapan Adama yasak..!

ByHaber Merkezi

May 2, 2023

Hollanda’da Sperm Bagisi Yapan Adama yasak..!

Hollanda’nin Lahey kentinde mahkeme, Jonathan isimli bir adamin en az 550 çocugun sperm donörü oldugu gerekçesiyle daha fazla sperm bagislamasini yasakladi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Hollanda’nin Lahey kentinde mahkeme, dün Jonathan isimli bir adamin en az 550 çocugun sperm donörü oldugu gerekçesiyle daha fazla sperm bagislamasini yasakladi. Mahkeme sperm bagislamaya devam etmesi halinde Jonathan’in 100 bin Euro para cezasina çarptirilacagini ifade etti.



Lahey kentinde Jonathan isimli 41 yasindaki bir adamin, 2017 yilinda 100’den fazla çocugun sperm donörü oldugu gerekçesiyle ülkedeki kliniklere bagis yapmasi yasaklanmisti. Ancak donör oldugu bir annenin ve bir sivil toplum kurulusunun Jonathan’i dava etmesi sonucu, Jonathan’in ailelere ‘yanlis bilgi vererek’ yurt disinda ve internet üzerinden en az 550 çocugun sperm donörü oldugu tespit edildi. Mahkeme dün Jonathan’in, ömür boyu sperm bagisi yapmasini yasakladi.


BÜYÜK ÇAPTA BIR AKRABALIK AGI, BILMEDEN ENSEST EVLILIK VE GENETIK PROBLEMLER YARATABILIR
Mahkemenin ayrica Jonathan’in bagis yaptigi kliniklere, ellerindeki kullanilmamis bagislarin yok edilmesi emrini verecegi belirtildi. Jonathan’in bagis yapmaya devam etmesi halinde 100 bin Euro para cezasina çarptirilacagini vurguladi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Mahkeme hakimi yazili yaptigi açiklamada “Bütün bu ebeveynler, ailelerindeki çocuklarin, kendilerinin seçmedigi yüzlerce üvey kardesten olusan devasa bir akrabalik aginin parçasi oldugu gerçegiyle karsi karsiya kaldi” ifadeleri yer aldi. Mahkeme ayrica bu çapta büyük bir akrabalik aginin psikolojik, bilmeden ensest evlilik ve genetik problemler yaratma ihtimaline dikkat çekti.

Bir cevap yazın