• Cts. Tem 27th, 2024

Hollandali ekip, “Kral Günü”nü Kahramanmaras’ta depremzedelerle geçirdi

ByHaber Merkezi

Nis 28, 2023

Hollandali ekip, “Kral Günü”nü Kahramanmaras’ta depremzedelerle geçirdi

Hollanda Kralligi’nin Ankara Büyükelçiligi yetkilileri, ülkelerinin en önemli bayramlarindan Kral Günü’nü, Kahramanmaras’ta depremzedelerle geçirdi.

Depremzedelerle dayanisma amaciyla kente gelen ve aralarinda Büyükelçilik yetkililerinin de bulundugu ekip, Kral Willem Alexander’in dogum günü olan 27 Nisan’i, Kahramanmaras’taki depremzedelerle geçirme karari aldi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Hollandali ekip, Onikisubat ilçesinde EXPO Fuar Alani’na kurulan konteyner kentlerde kalan depremzedeleri ziyaret etti.

Hollanda Kralligi’nin Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ile Onikisubat Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek arasinda imzalanan protokolle, Lale Egitim ve Yasam Merkezi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Merkeze gelen çocuklar, düzenlenen etkinlikler sayesinde güzel vakit geçirdi.

Büyükelçi Joep Wijnands, Hollanda’nin depremzedelere yardim konusunda aktif rol oynadigini söyledi.



Wijnands, Büyükelçilik olarak normalde kutladiklarinin disinda bir prosedürle Hollanda’nin Milli Günü olan Kral Günü’nü depremzedelerle kutlamak istediklerini vurguladi.

Bugünün, Kral Willem Alexander’in dogum günü oldugunu animsatan Wijnands, “Hollanda Krali Willem Alexander’in bu sene, tahttaki 10’uncu yili oldugu için bizim için özel bir sene.” dedi.

Wijnands, Onikisubat Belediyesi, EXPO yönetimi, ING Bankasi ve sponsorlarin katkilariyla Kahramanmaras’ta depremzedeler için bir seyler yapmak istediklerinin altini çizerek, söyle devam etti:
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
“Amacimiz, özellikle çocuklari hedef almakti. Çocuklar bizim gelecegimiz. Bu nedenle, çocuklara uygun bir egitim ve yasam merkezinin açilisini yapacagiz. Bu egitim ve yasam merkezinin adini, Lale Yasam Merkezi koyduk. Bu ismi seçmemizin en önemli sebebi, lalenin ortak bir kültürümüz olmasidir. Bildiginiz gibi, lale Hollanda’nin simgesi olmakla beraber lale Hollanda’ya Türklerden geldi. Hepinize tesekkür ediyorum, sizinle omuz omuza oldugumuza emin olabilirsiniz.”

Belediye Baskani Mahçiçek ise Hollanda’dan gelen ekibe, özel günlerini Kahramanmaras’ta geçirdikleri için tesekkür etti.



Deprem yasandiktan sonra ulusal ve uluslararasi yardimlasmanin güzel örneklerine sahit olduklarina dikkati çeken Mahçiçek, “Türk milletinin önemli bir özelligi var. Sikintili günlerde çok çabuk bir araya geliriz ve süratle yardimlasmamizin, paylasmanin en güzel örneklerini veririz. Merhamet toplumu olmanin da en güzel örneklerini veririz.” diye konustu.

Mahçiçek, diger ülkelerden gelerek depremzedelere yardim eden tüm gönüllülere tesekkür etti.

Hollanda Büyükelçiliginin depremzede çocuklarin faydalanacagi Lale Egitim ve Yasam Merkezi’ni donattigini dile getiren Mahçiçek, “Basta Büyükelçi olmak üzere, bütün misafirlerimize yaptiklari katkilardan dolayi ülkem ve Kahramanmaras’imiz adina çok tesekkür ediyorum.” dedi.


Istanbul Kültür Sanat Vakfi Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Yegen de depremler sonrasinda enstrümanlarini kaybeden Kahramanmarasli müzik ögretmenleri ve ögrencilerine destek olduklarini aktardi.

Yegen, bu kapsamda 27 kisiye ud, yan flüt, keman ve klarnet hediye etti.

Bir cevap yazın