• Cum. Nis 19th, 2024

Hollanda Kralı Willem Alexander krallığının 10’uncu yılını Rotterdam’da kutladı

ByHaber Merkezi

Nis 28, 2023

Hollanda Kralı Willem Alexander krallığının 10’uncu yılını Rotterdam’da kutladı

Hollanda’da “Kral Günü” ve Kral Willem Alexander’in krallığının onuncu yıl dönümü, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kral Willem Alexander’in doğum günü dolayısıyla geleneksel olarak 27 Nisan’da düzenlenen kutlamalar kapsamında her sene ülkenin farklı bir bölgesine giden Kraliyet ailesi üyeleri, bu yıl Rotterdam kentini ziyaret etti.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Günler öncesinden kutlamalar için hazırlanan Rotterdam’da sabahın erken saatlerinden beri bekleyen halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Kral Willem Alexander ve eşi Kraliçe Maxima ile ailenin diğer üyeleri, halkı selamladıktan sonra düzenlenen şenliklere ve oyunlara katıldı.

175 farklı etnik kökenlinin yaşadığı Rotterdam kentinde farklı kültürlere ait gösteriler sergilendi.

Halka hitap eden Kral Willem Alexander, Rotterdam’da doğum gününü ve krallığının onuncu yıl dönümünü kutlamanın çok şey ifade ettiğini ve mutlu olduğunu söyledi.



Rotterdam halkına teşekkür eden Alexander, “Zor zamanlardan geçiyoruz ve önümüzde bizi zor zamanlar bekliyor. Hangi etnik kökenden veya hangi kültüre sahip olursanız olun Rotterdam halkı birlikte çalışılabileceğini ve geleceğin inşa edilebileceğini gösterdi. Hepiniz kral ve kraliçesiniz çünkü siz başkalarına kapınızı açmaya ve yardım etmeye hazırsınız. Bunun üzerine söyleyecek söz bulamıyorum. Söz değil, icraat.” dedi.

Kral’ın Rotterdam ziyareti katılımcılarla beraber okudukları ülkenin milli marşı ile son buldu.

Turuncu renklerle donatılan ülkede büyükşehirlerin yanı sıra diğer kentlerde de etkinlikler düzenlendi.

İnsanların turuncu kıyafetler giydiği ve sokaklarda geleneksel oyunları sahnelediği etkinliklere özel geleneksel yiyecekler hazırlandı.



Belediyeler kalabalık yerler için ek önlemler alırken, çok sayıda polis ve temizlik görevlisi meydanlarda hazır bulundu.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Kral Günü’nde halk, sokaklarda tezgah açıp istedikleri ürünleri satabiliyor.

Kurulan tezgahlarda genellikle ikinci el eşyalar satılıyor.

Rotterdam, başkent Amsterdam ve Breda kentlerinin belediyeleri sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, kent merkezlerinin insanlarla dolup taştığını belirterek, başka kimsenin merkeze gelmemesi ve Kral gününü başka yerde kutlamaları çağrısında bulundu.


Daha önce “Kraliçe Günü” olarak kutlanan günün adı, Kral Willem Alexander’in tahta geçmesiyle 10 sene önce “Kral Günü” olarak değiştirildi.

Hollanda’nın milli bayramları arasında yer alan kutlamalar, Kraliçe Wilhelmina’nın doğum günü olan 31 Ağustos 1885 yılında başlamıştı.

Bir cevap yazın