• Cum. Nis 19th, 2024

Büyükelçi Ünal ve Başkonsolos Kısacık Çanakkale Müzesini Ziyaret Etti

ByHaber Merkezi

Nis 20, 2023

Büyükelçi Ünal ve Başkonsolos Kısacık Çanakkale Müzesini Ziyaret Etti

Özcan Özbay

Hollandanın tanınmış isimlerinden Bülent Türker`in kendi çabaları ile evinde oluşturduğu Çanakkale ve Atatürk Müzesi 8 yıldır Halkın ziyaretlerine açık. Bu güne kadar yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği müzeyi bu kez Lahey Büyükelçimiz Selçuk Ünal ve Rotterdam Başkonsolosumuz Sevgi Kısacık ziyaret etti.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık ve Lahey Büyükelçimiz sayın Selçuk Ünal müzeyi ziyaretlerinde, müzenin kurucusu ve sahibi Bülent Türker kendilerine evde bulunan eserler hakkında bilgi verdi.



Dedesi (babasının babası Asteğmen ve bilahare Teğmen Mehmet Bahattin Ünal, Büyük Türk Harbi olarak anılan 1912-1922 döneminde savaşmış bir asteğmen. Osmanlı ordusundaki görevinden dolayı Harp Madalyası (Çanakkale madalyası olarak da bilinir) ile ve bilahare İstiklal Harbi’ndeki görevinden dolayı İstiklal Madalyası sahibi olan Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal Çanakkale savaşından kalan objeleri incelerken bilgisi ve heyecanı gözlerden kaçmadı.
TV OLARAK IZLE
Büyükelçi Ünal incemelerinin ardından mikrofonlarımıza yaptığı röportajda Bu müze ile ilgili bilgiyi Hollanda ya gelmeden önce aldığını belirterek “Deprem ile ilgili mesaimiz tamamlandıktan sonra ilk olarak buraya gelip burayı görmek istedim. Hakikatten Çanakkale savaşları ülkemizin en önemli olaylarından birtanesi. Bukadar değerli objelerin Hollanda da toplanmış ve bir vatandaşımızın evindeki oluşturduğu serginin müze gibi bir çalışmaya dönmüş olması çok memnuniyet verici, o yüzden kendisini çok tebrik ediyorum.”dedi.



Misafirlerin ziyaretinden çok memnun olduğunu belirten Müzenin kurucu ve sahibi Bülent Türker de yaptığı konuşmada “Bu gün Lahey büyükelçimiz, Selçuk Ünal beyefendi ile Rotterdam başkonsolosumuz sayın Sevgi Kısacık Hanımefendi Rotterdam daki müzemi ziyaret ettiler. Kendilerine bu ziyaretleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı müzemize ziyarete davet ediyorum.”dedi.

Bir cevap yazın