• Cum. Mar 29th, 2024

NİEUWE WATERWEG VAKFI’NDAN BİR ÖRNEK DAVRANIŞ DAHA

ByHaber Merkezi

Nis 17, 2023

NİEUWE WATERWEG VAKFI’NDAN BİR ÖRNEK DAVRANIŞ DAHA

Özcan Özbay

6 Şubat ta Türkiye’de meydana gelen Asrın felaketi sonrası tüm Dünya dan Türkiye ye yardım ve destek yağmaya devam ediyor. Daha önce yine büyük çaplı yaptığı yardımla gündeme gelen NİEUWE WATERWEG VAKFI yöneticileri Selda Mermer-Kalyoncu, Birsen Akdemir ve Selma Mermer-Taşdemir yardım zincirlerine bir yenisini daha eklediler.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Hollanda`da 2012 yılında Selda Mermer-Kalyoncu tarafından kurulan Nieuwe Waterweg Vakfı, “Asrın Felaketi” olarak tarihe geçen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bir çok dernek ve vakıf gibi harekete geçerek, şu zamana dek yardım çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.



Vakıf Başkanı Selda Mermer-Kalyoncu ve arkadaşları önceki akşam Schiedam da tüm geliri Depremzedeler için bir iftar yemeği organize ettiler. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı programda Depremi yerinde yaşamış Fatoş Yalın Güneri olay anını anlatırken konuşmasını tamamlayamadı ve salonda duygulu anlar yaşandı.

Daha sonra Deprem sonrası bölgeye yardımlar götüren Lütfiye Karakaş ta konuşmasında yardımları dagıtırken yaşadıklarını anlattı. Daha sonra mikrofona davet edilen Schiedam Belediye Başkan yardımcısı Doğukan Ergin de Hollandaca ve Türkçe bir konuşma yaptı. Ergin konuşmasında “Bu akşam burada çok güzel bir kalabalık var. İnşalla Türkiye için hayırlı şeyler yapılacaktır. Depremin olduğunu duyan mesai arkadaşlarım hemen beni arayarak kaybımın olup olmadığını sordular. Ben deprem bölgesinden bin km uzakta yaşıyorum. Ama kaybettiklerimiz o kadar çokki hepsi bizim birer akrabamız yakınımız. Bu duygularla Schiedam belediyesi olarak depremde yaşamını yitirenlere yardım kapsamında bölgemizde yaşayan 80 bin kişiden birer euro alarak topladığımız 80 bin euroluk ile bölgeye bizde bir destekte bulunduk. Bu akşam buradaki bir araya gelişi sağlayan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. dedi.
TV OLARAK IZLE
Program içerisinde ayrıca deprem sonrası Batman a göç eden depremzedeler için Bayramlık, oyuncak ve ev eşyası gibi yardımların temin edilmesi için para toplandı. Gece sonunda toplanan paranın 8.250 euro olduğu açıklandı.



Gecenin son bölümünde de Orhan Gencebay şarkılarını Hollandacaya çevirerek okuması ile üne kavuşan Ersoy Demir sahneye çıkarak “Bende şarkılarımla destek olmaya geldim” dedi ve sevilen şarkıları seslendirdi.

Bir cevap yazın