• Cum. Mar 29th, 2024

HOLLANDA DA NERELERDE OY KULLANABİLECEĞİZ

ByHaber Merkezi

Nis 15, 2023

HOLLANDA DA NERELERDE OY KULLANABİLECEĞİZ

Özcan Özbay

14 Mayis Cumhurbaskani seçimi ve 28. dönem Milletvekili Genel seçimlerinde Hollanda da nerelerde oy kullanilabilecegi açiklandi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Bu seçimde yine önceki seçimlerde oldugu gibi üç Baskonsolosluk bünyesinde olacak, seçimlere ek olarak Rotterdam Baskonsolosluguna Eindhoven de eklendi.



Hollanda’da yaklasik 252 bin seçmen, 3 Baskonsolosluk bölgesi ve ek olarak Eindhoven da toplam 71 sandikta oy kullanacak.

Vatandaslarimiz 27 Nisan tarihi itibari ile Gümrük kapilarindan oy kullanmaya baslayacaklar. 29 Nisan-7 Mayis tarihleri arasinda, Amsterdam, Den Haag, Deventer ve Eindhoven sehirlerinde kurulacak olan sandiklarda oylarini kullanacaklar.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Seçmen sayisi bakimindan yurt disindaki en büyük seçim bölgesi olan Türkiye’nin Rotterdam Baskonsoloslugu görev alaninda ikamet eden vatandaslariz, Lahey kentinde bulunan GIA Exhibition Centre, De Werf 11 2544 EH Lahey, Hollanda ve Aalsterweg 322, 5644 RL Eindhoven adresinde bulunan Van der Valk Hotel de kurulacak sandiklarda oy kullirken, Amsterdam Baskonsoloslugu görev alaninda yasayan vatandaslarimiz 1. tur da Rai Fuar ve Kongre Merkezi, Europlein 24, 1078 GZ, Amsterdam, Hollanda 2. Turda Rhone Etkinlik ve Kongre Merkezi, Rhoneweg 12-14, 1043 AH Amsterdam , Hollanda adresinde oy kullanacaklar. Deventer Bölgessndeks Vatandaslarimiz da oylarini De Scheg Spor Merkezi, Piet van Donkplein 1, 7422 LW Deventer, Hollanda adresinde oylarini kullanabilecekler.


Bir cevap yazın