• Cum. Nis 26th, 2024

Waterschaps seçimlerine Kuzey Hollanda dan ilkkez bir Türk kökenli Kadın aday; SONGÜL AKKAYA

ByHaber Merkezi

Şub 28, 2023

Waterschaps seçimlerine Kuzey Hollanda dan ilkkez bir Türk kökenli Kadın aday; SONGÜL AKKAYA

Özcan Özbay

Hollanda da 15 Mart ta yapılacak olan Waterschaps (Sular İdaresi) seçimlerine Kuzey Hollanda dan ilk kez bir Türk kökenli Kadın aday olarak Pvda lı Songül Akkaya giriyor. Hollanda da ki Türk medyası ile bir araya gelen Akkaya Türklerin pek bilmediği bir kurum olan Waterschaps hakkında bilgi verirken yapacaklarını ve düşüncelerinide paylaştı.

Açılış konuşmasını kendisine destek olmak ve diğer taraftan kendi üyeleride olduğu için HOTİAD başkanı Hikmet Gürcüoğlu yaptı. Gürcü oğlu açılış konuşmasında Hollanda da Waterschaps in (Şu işlerinin) önemini anlattı. Gürcüoğlu “Suan ülkemizde yaşadığımız ve hepimizi derinden üzen deprem tehlikesi bizim için ne kadar tehlike ise Hollanda için ŞU da o kadar tehlikeli. Waterschaps in buradaki görevi çok önemli. Bir diğer önemli konuda ilk kez bir Türk kökenli Hanımın buraya aday olması. Songül Akkaya geçmiş siyasi tecrübeleri ile burada da her zaman olduğu gibi başarılı olacaktır.”dedi.



Programa Songül Akkaya ya destek olmak için katılan Waterschaps yönetim kurulu üyesi Simon Deurloo ve Liste başı Bea Buisonje de birer kısa konuşma yaparak Sonya Akkaya ya güvendiklerini ve buisin başarılı bir şekilde yapabileceğini düşündüklerini dile getirdiler.



Son olarak herkese katılımları ile kendisine verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Songül Akkaya Kuzey Hollanda bölgesinde yaşayan Türklerin oy kullanırken mutlaka ikinci bir oy olarak kullanılacak olan Waterschaps ta da listede 4. sıradaki kendisine oy vermelerini istedi.

Daha sonra basın mensupları ve davetlilerle yemek yiyen Akkaya mikrofonlarımıza yaptığı konuşmada bu seçimin kendisi için extra öneminin bölgede ilk kez Türk kökenli bir kadının aday olması olduğunu vurgulayarak, “Bölge sakinleri iki oy kullanacaklar, ikinci oy waterschaps a gidecek. Mutlak burayada oy kullanın ve oy kullanacağınız listeye iyi bakın. 4. Sırada beni göreceksiniz.”dedi.

Waterschaps yönetim kurulu üyesi Simon Deurloo ve Liste başı Bea Buisonje de mikrofonlarımıza yaptıkları özel röportajda Songül Akkaya güvendiklerini dile getirdiler.


Bir cevap yazın