• Cts. Nis 20th, 2024

31 YIL ÖNCE YAŞANAN HOCALI KATLİAMI KURBANLARI LAHEY DE ANILDI

ByHaber Merkezi

Şub 27, 2023

31 YIL ÖNCE YAŞANAN HOCALI KATLİAMI KURBANLARI LAHEY DE ANILDI

Özcan Özbay

31 yıl önce bugün, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ Bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni katiller tarafından savunmasız 106’sı kadın, 83’u çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri’nin katledildiği Hocalı Katliamı olarak tarihe kara bir gün olarak geçen Katliamın Şehitleri 31. yılında Lahey de yapılan bir törenle anıldı. Hocalı soykırım anıtında bulunan Hollanda, Azarbeycan ve Türk bayrakları yarıya indirildi.



Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği tarafından organize edilen anma töreninde, Hocalı’da kaybedilen canlar dualarla anıldı.

Dua okunmasinin ardindan Azerbaycan’ın Lahey Büyükelçisi Rahman Mustafayev Hollanda-Türk-Azerbaycan Derneği Başkanı İlhan Aşkın ile birlikte anıta çelenk bıraktı. Daha sonra Turkiye Cumhuriyeti Lahey Buyukelcisi Selcuk Unal ve sonrasinda da T.C. Rotterdam Baskonsolos yardımcısı Feyza Coşkunçay Anita birer cicek biraktilar. Vatandaslarinda sirayla anita cicek birakmasi sonrasinda davetliler salona geçerek, Hocalı Katliamı’nı anlatan belgesel filmi izlediler.



Anma törenine, Azerbaycan Lahey Büyükelçisi Rahman Mustafayev, T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, CDA Güney Hollanda Eyalet milletvekili Michel Rogier, T.C. Rotterdam Baskonsolos yardımcısı Feyza Coşkunçay, Den Haag Belediye Encümen Üyelerinden İsmet Bingol, Betül Avcı, Eyelet Parlamentosu adaylarından Tahsin Çetinkaya, Funda İleri, çok sayıda sivil topkum kuruluşlardan yöneticiler katildi.

Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın yaptigi hosgeldiniz konuşmasında “31 yıl önce Hocalı’da katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını bugün de yüreğimizde hissediyoruz. Tarihe kara leke olarak geçen bu insanlık suçunu lanetlemek ve Hocalı Katliamı’nda hayatlarını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimizin Can Azerbaycan halkına taziyelerimiz yenilenmek üzere buradayız” dedi.

Ardindan kursuye gelen Lahey Büyükelçi Ünal, “31 yıl önce Hocalı’da katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını paylaşıyor ve derinden hissediyoruz. Tarihe kara leke olarak geçen bu insanlık suçunu kınıyoruz ” dedi.

Program daha sonra davetlilere ikramla sona erdi.



Bir cevap yazın