• Per. Nis 25th, 2024

ROTTERDAM BELEDİYE BAŞKANI KAHRAMANLARI KABUL ETTİ

ByHaber Merkezi

Şub 20, 2023

ROTTERDAM BELEDİYE BAŞKANI KAHRAMANLARI KABUL ETTİ

Zeki Baran

Bir hafta Türkiye’de Hatay bölgesinde arama kurtarma çalışmaları yürüten 30 görevli ve 18 arama kurtarma köpeğinden oluşan RHWW ekibi, cumartesi günü akşam saatlerinde Hollanda ya geri döndü.



Türkiye de yaşanan asrin felaketine yardım için Hollanda dan giden RHWW kurtarma ekibi ülkede kahramanlar gibi karşılandı. Türkiye büyükelçisi ve Başkonsoloslarının havaalanında vatandaşlarla birlikte karşıladığı ekibi dün de Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb Belediyede kabul ederek kendilerine teşekkür etti.



Türkiye’de görev süresi biten arama kurtarma gönüllülerinden oluşan RHWW ekibinin, Amsterdam Schiphol havalimanında çiçeklerle karşılanmasından sonra dün Rotterdam Belediye binasında başkan Ahmed Aboutaleb kahramanlar için bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyona Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Selçuk Ünal, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, Türk STK temsilcileri, Siyasiler katıldı.



Resepsiyonda bir konuşma yapan Rotterdam Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb ekibin çabuk karar alarak hemen harekete geçtiğini cöyledi. Ortak canlı yayına da katılan Belediye Başkanı Aboutaleb yardım kampanyasında bir çocuğun cep harçlığı olan 3 euroyu vermesinin kendisini çok etkilediğini belirtti. Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb Türkiyenin yeniden yapılanması için Rotterdam olarak tüm tecrübe ve bilgilerini paylaşacaklarınıda sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın