• Çar. Nis 24th, 2024

Rotterdam ve Arnhem’den bir anlamlı hareket daha!

ByHaber Merkezi

Şub 15, 2023

Rotterdam ve Arnhem’den bir anlamlı hareket daha!

Rotterdam’daki Erasmus Köprüsü albayrağın rengine büründü, Arnhem’deki Eusebius Kilisesinin çanları İstiklal Marşını çaldı!

Rotterdam ve Arnhem belediyeleri, Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen deprem felaketinden dolayı başlatılan ülkesel yardım kampanyası GIRO555’e olan desteklerini ve Türk Toplumu ile dayanışma içerisinde olduklarını vurgulamak maksadıyla, anlamlı girişimlerini sürdürmeye devam ettiler.



Rotterdam Büyükşehir Belediyesi Yönetiminde bulunan DENK Partili Wethouder Enes Yiğit, Belediye Yönetiminin daha önce yaptığı 600.000 avro tutarındaki bağışından sonra bu akşam da Erasmus Köprüsünü ve Erasmus Hastanesini, Türk bayrağına atfen, kırmızı ile ışıklandırılacağını açıkladı.



DENK Partisi Arnhem Belediye Meclis Üyesi Yıldırım Usta’nın girişimleri sayesinde ise daha önce Arnhem Belediyesi 165.000 avro’luk yardımının yanı sıra göndere Türk bayrağı çekip, yarıya indirmişti. Bugün ise, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremler sonucunda hayatını kaybedenlerin anısına ve Arnhem Türk Toplumu ile dayanışma göstergesi olarak tören düzenlendi.

Şehir merkezinde bulunan tarihi Eusebius Kilisesi önünde düzenlen törende Eusebius Kilisesinin çanları İstiklal Marşını çaldılar. Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch’un nezaretinde gerçekleşen törene vatandaşlar, Deventer Başkonsolosluğu, DENK Partisi Arnhem Belediye Meclis Grubu ve çeşitli Türk STK temsilcileri yoğun ilgi gösterdiler. Duygulu anların yaşandığı program, depremde hayatını kaybedenler için sela okunduktan sonra sona erdi.



Bir cevap yazın