• Cum. Mar 29th, 2024

Hollanda Kralı yakınlarını depremde kaybeden Den Haag’daki aileleri ziyaret etti

Hollanda Kralı Willem-Alexander Den Haag’da depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarla buluştu. Kral vatandaşların acılarını dinledi, taziyelerini sundu.

Kral Willem-Alexander Salı günü öğleden sonra Den Haag’daki Laakkwartier’e sürpriz bir ziyarette bulundu. Kral; Türkiye ve Suriye’deki şiddetli depremde ailesini, arkadaşlarını ve diğer tanıdıklarını kaybeden Den Haag sakinleriyle konuştu.



Belediye başkanı Jan van Zanen ile birlikte öğleden sonra Vadercentrum Adam’a bir ziyaret gerçekleştiren Willem-Alexander, bu merkezde bulunan kişilerle sohbet etti ve onlardan bilgi aldı.

Ziyaret esnasında ailesinden on bir kişinin enkaz altından çıkarıldığını belirten bir kadın, gördüklerine inanamadığını belirtti. Diğer vatandaşlar da bölgeden aldıkları haberleri Kral’a iletti.

Kral Willem-Alexander “çok zor bir durum” olarak nitelendirdiği durum için depremde yakınlarını kaybedenlere taziyelerini iletti ve “güç ve sabır” diledi.



Ziyarette Den Haag Belediye Başkanı Jan van Zanen’da yer aldı.

Kahramanmaraş depremi
Geçtiğimiz hafta pazartesi günü Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinde Richter ölçeğine göre 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremlerde hem Türkiye’de hem de Suriye’de binlerce kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi evsiz kaldı.

Çarşamba günü yapılan son açıklamalara göre Türkiye’de ölü sayısı 35 bini Suriye’de ise 5 bini geçmiş durumda. Birleşmiş Milletler (BM) sayının 50.000’in üzerine çıkmasından korkuyor.

Kaynak: Sonhaber