• Cts. Tem 27th, 2024

DEPREM BÖLGESİNDE YAKINLARI OLANLARA CEVAP VERİLMEYE BAŞLANDI AMA…

ByHaber Merkezi

Şub 15, 2023

DEPREM BÖLGESİNDE YAKINLARI OLANLARA CEVAP VERİLMEYE BAŞLANDI

Özcan Özbay (Özel Haber)

Depremde aile ve akrabalarının zarar gördükleri için ailelerini Hollanda ya getirmek isteyen vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alan konunun uzmanı Avukat İsmet Özkara Dışişleri Bakanlığına baskı yaptıklarını ve bir dizi soru sorarak vatandaşların isteklerini ilettiklerini belirtmesinin üzerine Dışişleri Bakanlığından beklenen cevap geldi.



Hollanda da yaşayan vatandaşlarımız Türkiye de yaşanan Asrin felaketi olarak da adlandırılan deprem nedeniyle bölgedeki yakınlarını yanına almak için yaptıkları müracaatlara Hollanda kanadından cevaplar verilmeye başlandı. Ancak gelen cevaplar yine bir önceki haberimizdeki yayınladığımız şekilde. Hollanda Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için bir kolaylık sağlamıyor.



Konu ile ilgili olarak mikrofonlarımıza konuşan Avukat İsmet Özkara “Baskılarımız sonucu cevap geldi ama malesef olumlu bir şey yok.”dedi. Özkara “Bu konuda Hem Hollanda da ki güçlü STK ların hem de Türkiye Dışişleri Bakanlığının baskısı gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde belki birazdaha ilerlemiş oluruz bu konuda.”dedi.

Gelen Cevap Maili;



Bir cevap yazın