• Çar. Nis 24th, 2024

DEPREM BÖLGESİNDEN AİLESİNİ GETİRMEK İSTEYENLER DİKKAT

DEPREM BÖLGESİNDEN AİLESİNİ GETİRMEK İSTEYENLER DİKKAT

Özcan Özbay

Asrın felaketinde deprem bölgesinde olan ların yurtdışındaki akrabaları onlarıda yanlarına alabilmek için bulundukları ülkelerin yetkililerini zorluyor. Bunlardan biride Hollanda.



Depremde aile ve akrabalarının zarar gördükleri için ailelerini Hollanda ya getirmek isteyen vatandaşlarımız konunun uzmanı Avukat İsmet Özkara ya başvuruyorlar. Konu ile ilgili olarak kameralarımıza konuşan Özkara, bu konuda gelen sorular çoğaldıktan sonra Dışişleri Bakanlığına baskı yaptıklarını belirterek ” yaptığımız görüşmelerden sonra Hollanda Dışişleri Bakanlığı bize Hollanda ya gelinmek isteniyorsa önce randevu alınması gerektiğini ve telefon numarası bırakılması gerektiğini söyledi. Randevu alınırken önemli olan Deprem nedeniyle alınması gerektiğinin belirtilmesi. Bu şekilde bir başvuru yapılırsa Konsolosluk mutlaka size geri dönmesi gerekiyor, bize Dışişleri Bakanlığından bu şekilde bir cevap geldi.”dedi.



Bu konudaki müracaatları takip ettiklerini de sözlerine ekleyen İsmet Özkara “Söylendiği şekilde dahi müracaat yapılsa konsolosluklardan geri dönülmediğini öğrendik. Bu konunun peşindeyiz. Bize bu arada yoğun olarak gelen bir ikinci soruda Hollanda da yaşıyor ve prosedürü halen devam eden tam oturum almamış vatandaşlarımızdan. Bu vatandaşlarımız deprem dolayısıyla yakınlarının yanına gitmek istiyorlar. Biz bu konuda İND ve Dışişleri Bakanlığından bir yumuşama bekledik ancak 7 Şubat ta bir bu konu ile ilgili bildiri yayınlandı. Bu bildiride Oturum için müracaat yapan kişinin işlemleri tamamlanmadan ülkelerine herhangi bir ziyaret yapıp geri gelmeleri mümkün değil dendi. Bizde bize gelen bu iki konu hakkında Hollanda Dışişleri Bakanlığı ve İND ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz.”dedi.


Bir cevap yazın