• Çar. Nis 24th, 2024

Arnhem Belediyesi göndere Türk bayrağı çekip yarıya indirdi

ByHaber Merkezi

Şub 7, 2023

Arnhem Belediyesi göndere Türk bayrağı çekip yarıya indirdi

Arnhem Belediyesi, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Arnhem Belediye Meclis Üyeleri ve Arnhem Türk toplumunun temsilcileri ile birlikte Belediye Meclis Binası önünde tören düzenledi.

Türk toplumu ile dayanışma içerisinde olduklarını göstermek maksadıyla düzenlenen törende, göndere Türk bayrağı çekilip, akabinde yarıya indirildi.



Törende hazır duran DENK Partisi Arnhem Belediye Meclis Grubu Üyeleri Yıldırım Usta, Mustafa Bal ve Talip Aydemir, bu sabah saat 08:30’da Belediye Başkanı Ahmed Marcouch’un nezaretinde ve Arnhemli 7 Türk sivil toplum kuruluşundan müteşekkil Arnhem Türk Platformu (TPA) yöneticileri ile birlikte, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde yaşamlarını yitirenleri anmak ve Arnhem Türk Toplumu ile dayanışma içerisinde olduklarını göstermek maksadıyla, Türk bayrağını göndere çekip, akabinde yarıya indirdiler.

Arnhem Belediye Meclisi DENK Grup Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Yıldırım Usta yaptığı açıklamada: “Anavatanımız Türkiye çok büyük bir deprem felaketine maruz kalmıştır. Binlerce insanımız hayatını yitirmiş, onbinlerce insanımız yaralanmış ve bir o kadar insanımıza ise ulaşılamamaktadır. İnanılmaz sayıda konut yaşanamaz hale gelmiştir. Herkes insanüstü bir çabayla göçük altında kalanların imdadına yetişmeye, evsiz yurtsuz kalanlara çare bulmaya, yaralılara merhem olmaya çalışmaktadır. Arnhemimizde bile binlerce insanımız dün seferber oldular ve birkaç saat içerisinde Türkiye’deki depremzedelere ulaştırmak üzere binlerce koli yardım topladılar. Bu milletimizin, insanımızın ne kadar sağlam ve güçlü ruh köklerine sahip olduğunu göstermektedir. Bu vesileyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, göçük altında kalanlara ise sağ salim ulaşılmasını diliyorum. Geçmiş olsun Türkiyem!”, dedi.



Belediye Başkanı Marcouch törende yaptığı konuşmasında ise Türk toplumuna geçmiş olsun dileklerinin yanısıra, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte yapılması gerekenleri istişare ettiklerini ve Türk toplumunun her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Vatandaşların ve medyanın yoğun ilgi gösterdiği bayrak töreni, dualarla son buldu.



Bir cevap yazın