• Cum. Nis 26th, 2024

TÜRKİYE DEPREM KAYIPLARINA AĞLIYOR

ByHaber Merkezi

Şub 6, 2023

TÜRKİYE DEPREM KAYIPLARINA AĞLIYOR

Özcan Özbay

Bugün Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde saat 04: 17’de 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremden Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa başta olmak üzere çevre iller de etkilendi.

Bu saat itibarı ile açıklanan resmi rakkamlara göre bölgede 912 ölü, 5 bin 385 yaralı ve 2 bin 818 bina enkazı kayıtlara geçmiş durumda.



45 ülke yardım eli uzattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yaşanan deprem sonrası yaptığı destek çağrısının ardından 45 ülkenin destek talebine yanıt verdiğini açıkladı. Bu ülkelerden 23’u Türkiye’ye yardım göndermek için hazır olduğunu, hatta bazıları sevkiyatların başladığını ve ekiplerin yola çıktığını açıkladı.

Hollanda da ki Duyarlı bir kaç STK hemen organize oldu

Hollanda da da depremin etkileri sürüyor. Vatandaşlarımız depreme üzülürken ülkede hizmet veren bir kaç duyarlı STK hemen organize olarak bir yardım hesabı açıp yardım eli uzatmak için çaba sarfediyorlar. Bunlardan biri de Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği.



Öte yandan Hollanda da mecliste yer alan Türk kökenli siyasetçilerin çok olduğu DENK Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu da Türkiyeye taziyelerini iletti. Kuzu mesajında Yaşanan depremin çok üzücü olduğunu belirtti ve “Türkiye’de Gaziantep’te meydana gelen ve değişik illerde hissedilen korkunç deprem neticesinde hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir an önce enkaz altında kalan insanlara ulaşılması ve bu felaketin en az hasarla atlatılması için dua ediyorum.”dedi.



Bir cevap yazın