• Sal. Mar 19th, 2024

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’nu geçici olarak kapattı

ByHaber Merkezi

Şub 1, 2023

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’nu geçici olarak kapattı

Özcan Özbay

İsveç’teki Kur’an yakma olayları sonrası Türkiye’ye yönelik seyahat uyarıları yapan Batılı ülkeler, İstanbul’daki temsilciliklerini geçici olarak kapatıyor.

Önce İngiltere sonrasinda da Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’nun bugün güvenlik gerekçesiyle kapatıldığını duyurdu. BU iki ulkenin ardından da Almanya kapatti.



Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu, olası protesto gösterileri ve batılı hedeflere yönelik artan tehdit gerekçesiyle geçici süreyle ziyarete kapatıldı.

HOLLANDA KONSOLOSLUK NE ZAMAN AÇILACAK?

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Hollanda Başkonsolosluğu, “olası protesto gösterileri ve batılı hedeflere yönelik artan tehdit” gerekçe gösterilerek geçici süreyle ziyarete kapatıldı.

Başkonsolosluğun Twitter sayfasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu çevresinde olası protestolar ve batılı hedeflere yönelik artan tehdit nedeniyle, İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu, 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçici olarak ziyarete kapatılacaktır.”



Öte yandan geçtiğimiz hafta peş peşe açıklama yapan ABD, Almanya ve Fransa, Kur’an yakma eylemleri nedeniyle Türkiye’de terör saldırısı riskinin arttığını söyleyerek vatandaşlarına uyarılarda bulunmuştu. Üç ülke, Türkiye’deki vatandaşlarına kalabalık yerlerden uzak durmaları ve dikkatli olmaları gerektiğini belirtmişti.



Bir cevap yazın