• Cum. Nis 26th, 2024

HOLLANDA DA YAŞAYAN YAŞLILARIMIZ VE SORUNLARI

Özcan Özbay

Hollanda da Türk nüfusu giderek yaşlanıyor. Yalıslıkla birlikte sorunlarda haliyle birlikte artarak geliyor. Hollanda da faaliyet gösteren Hollanda Türk Yaşlılar Federasyonu başkanı Serdar Çiçek, yaşlılarımızın başlıca sorunları hakkında bilgi verdi.



Deniz TV de yayımlanan Zeki Baran Soruyor da bu hafta Hollanda da yaşayan yaşlılarımızın sorunları ve yaşadıkları sıkıntılar ele alındı. Konunun uzmanı Hollanda Türk Yaşlılar Federasyonu Başkanı Serdar Çiçek in konuk olduğu programda yaşlılarımızın tüm sorunları masaya yatırıldı.



Yaşlılar arasında en önemli konulardan biri olan Hollanda ya 15 Yasin üzerinde gelenlerin emekliliklerinde 10 yıllık bir sene kaybının oluşu olduğunu söyleyen başkan Çiçek bu konu ile ilgili olarak içişleri bakanlığı ile görüşmeler halinde olduklarını belirtti.



Başkan Serdar Çiçek Hollanda da ki yaşayan Türk yaşlılarımıza seslenerek, yaşlılık, emeklilik, ödenekler ve daha bir çok konuda kendileri ile irtibat kurarak istedikleri soruları sorabileceklerinide sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın