• Cts. Nis 20th, 2024

HORECABOND NEDERLAND FETHİYE HEYETİNİ AĞIRLADI

ByHaber Merkezi

Oca 14, 2023

HORECABOND NEDERLAND FETHİYE HEYETİNİ AĞIRLADI

Özcan Özbay

Utrecht Turizm fuarina katilmak uzere Hollanda ya gelen Fethiye Belediye baskani ve heyeti Fuarin acilis resepsiyonunun ardindan aksam da Horecabond ve Edelstaal Groep tarafindan organize edilen geceye katildilar.

Buyukelci Saban Disli`nin de gorev tesliminden once son olarak katildigi organizasyona, Lahey Ticaret musaviri Askin Peker, Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca ile bircok STK temsilcisi is insani ve burokrat katildi.



Gece Edelstaal Groep Horecabond yonetim kurulu uyesi Ertan Torunogullarinin acilis konusmasi ile basladi. Torunogullari konusmasinda “Utrecht Turizm fuari cercevesince Hollanda ya gelen Turk yatirimci ve is insanlarini Hollanda da branslarindaki isinsanlari ile bulusturmak amaci ile bu organizeyi yapmis bulunuyoruz. Bu aksamimizin ana temasi Turkiye ve Hollanda ya yatirim konulari olacak.Gelisen dunyada kucuk sirketler kalkiyor yada birleserek buyuk sirket oluyorlar. Avrupa ya ilk gelen babalarimiz, dedelerimiz cok sikintilar cektiler. Biz suan en sanslilari olarak sayilabiliriz. Yapacagimiz lobi calismalari ile dahada iyi yerlere gelecegiz. Bunun Turkiye tarafinda da belediyelerimizin Avrupa da yetismis egitimini Avrupa da yapmis genclerimize yer verilmesi.

Daha sonra Horecabond adina konusan baskan Tarik Saki de Horecabond olarak calismalar hakkinda bilgiler verdi.

İkinci konuşmacı olarak Horecabond Nederland Başkanı Tarık Saki yerini aldı ve o da yoğun katılım sağlayan davetlilere ayrıca teşekkürler etti. Jurlawyer hukuk firması sahibi olan Saki, Covid-19’dan dolayı 2020 ve 2021 Horeca sektöründe yaşanan ekonomik sıkıntıların büyük bir kısımının 2022 yılında ciddi oranda azaldığını vurguladı. Bunun sebebini Covid-19 kapsamında yapılan kısıtlamaların ortadan kaldırılması nedeniyle bir çok tüketicinin Horeca’ya rağbet göstermesi ve sektörde mevcut olan müesseselerin ekonomik zararlarını telafi etmek için biraz fiyatlarını yükseltmelerine rağmen, mekanlarında azalma görülmemesinden kaynaklandığını gösteri Başkan Saki. Lakin sektörde personel sıkıntısının halen devam ettiğini ve Hollanda hükümetinin geçen yıl Ankara Antlaşmasına aykırı olarak yaptığı kanun değişikliği yüzünden Türkiye ve Avrupa dışından vasıflı eleman getirmenin çok daha zorlaştırılmasını da yaşanılan sıkıntıya tuz biber olduğunu, bu bağlamda yasaya karşılık meslektaşları tarafından yapılan imza kampanyasına iş veren sendikası olarak destek verdiklerini de vurguladı Saki. Son olarak Rusya ve Ukrayna savaşı sebebiyle Avrupa’da boy göstermeye başlayan enerji krizi sebebiyle Hollanda’da enerji kullanımına orantısız fiyat artışlarının önümüzdeki dönümlere Horeca sektöründe ayrı sıkıntılara yol açabileceğinin de sinyalini vererek, sözlerine Horecabond Nederland başkanı Tarık Saki son verdi.



Daha sonra Hollanda’da Devlet destekleri ve Avrupa teşvik fonları uzmanı olarak Hanegraaf Advies şirketi adı altında hizmet sunan Jan Hanegraaf Türkiye ve Hollanda arasında yapılan yatırım projeleri ile ilgili nasıl teşviklere başvurulabileceği ve bu teşviklerin nasıl başarıya sonuç verilebileceği anlamında detaylı bilgiler verdi.

Kisa bir sinevizyon gosterisi ile Fethiye tanitiminin ardindan Mikrofona Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca davet edildi. Baskan Karaca konusmasinda “Bizler uc gundur Hollanda da temaslarda bulunuyoruz. Dunyayi Tanri yaratti ama Hollandayi biz yarattik diyenlerin ulkesindeyiz. Özellikle dünyanın tek çiçek borsasını gezdik ve buraya hayran kaldım. Enkışa zamanda burası ile çiçekçilik konusunda ortak çalışmalara başlayacağız. Fethiye sadece Deniz Kum ve Plaj ile değil Unesco nun Dünya listesinde yer alan bir çok yerine de sahip bir bölge. Ayrıca Dünyanın en iyi yamaç paraşütü uçuşlarının yapıldığı Babadağ da burada bulunmakta. Son dönemlerde villa turizmininde çok geliştiği dünyaca biliniyor. Hollanda da yaşayan tüm Vatandaşlarımızı Fethiye de misafir etmek istediğimi sizin aracılığınız ile belirtmek istiyorum.”dedi.



Fethiye tanıtım konuşması sonrası sözü Dalaman Havalimanı Operasyonlar ve Gelirler Direktörü Ahmet Orçun Songur alarak, bu havalimanın özellik Fethiye, Marmaris ve civardaki diğer tatil beldelerine sağladığı hizmet ve faydalarına vurgu yaparak, konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Lahey Buyukelcisi Saban Disli de kisa bir konusma yaparak misafirlere hosgeldin dedi. Resepsiyonun onur konuğu olarak yer alan Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi, bu tür uluslararası, özellikle Türkiye ve Hollanda ticaret ve turizmine fayda sağlayan bir organizasyonu gerçekleştiren Edelstaal Group International ve Horecabond Nederland’ı candan tebrik ettiğini, ayrıca Fethiye’yi Hollanda’da tanıtmasından ötürü, Başkan Alim Karaca’yı ayrıca takdir ettiğini ifade etti. Dişli iki ülke arası uluslararası ticaret ve yatırımına ayrıca değinerek, akşamın son konuşmasını yaparak, resepsiyona veda etti.

Grup konusmalarin ardindan ikramlar esliginde karsilikli sohbet yapma firsati buldu.



Bir cevap yazın