• Cts. Nis 20th, 2024

Yeni Hollanda Büyükelçimiz Selçuk Ünal

ByHaber Merkezi

Oca 6, 2023

Yeni Hollanda Büyükelçimiz Selçuk Ünal

Özcan Özbay

Pek çok ülkenin büyükelçisi 2023 yılında değişti. Hollanda Büyükelçisi olarak ikili siyasi işler genel müdürü olarak görev yapan Selçuk Ünal atandı Hollanda Büyükelçisi olarak Şaban Dişli’nin merkeze alınması ile atanan Selçuk Ünal orta yüksek öğrenimini Ankara’da tamamladı.



TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Selçuk Ünal 1992 yılında Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı’nda Aday Meslek Memuru olarak göreve başlamıştır.

2006-2008 yılları arasında Dışişleri Bakanları Abdullah Gül ve Ali Babacan’ın Özel Müşavir Yardımcısı olmuştur.



2008-2010 yılları arasında Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciği’nde (New York) Müsteşar ve Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi üyeliği sırasında BMGK Siyasi Eş-Koordinatörü ve Daimi Temsilcilik Sözcüsü görevlerinde bulunmuştur Daha sonra 2010-2013 yıllarında Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü olarak görev yapmıştır. 2013-2014 yıllarında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Özel Müşaviri olarak görev yaptı

Büyükelçi olarak 9 Eylül 2014 tarihinde Kanada Büyükelçisi olarak göreve başladı. 2019 yılı itibarıyla Dışışleri Bakanlığında Suriye konularından sorumlu büyükelçi olmuş ve ardından Suriye ile ikili siyasi işler genel müdürlüğüne atanmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan Selçuk Ünal İngilizce ve Fransızca bilmektedir.



Bir cevap yazın