• Cum. Nis 19th, 2024

Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Andiç göreve başladı

ByHaber Merkezi

Oca 6, 2023

Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Andiç göreve başladı

Özcan Özbay

Rotterdam Başkonsolosu Aytac Yilmaz in gorev suresinin dolmasinin ardindan merkeze alinirken yerine gelen yeni Baskonsolos Sevgi Andiç, görevine başladı.

1 Ocak itibari ile gorevine baslayan yeni Başkonsolos Sevgi Andiç yaptigi yazili aciklama ile Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımıza seslendi. Baskonsolos Andic yazili mesajinda “Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsolosu olarak 1 Ocak 2023 tarihinde göreve başlamış bulunmaktayım. Başta görev bölgemizde ikamet eden vatandaşlarımıza, faaliyet gösteren insanlarımıza, öğrenim gören gençlerimize ve turist olarak gelen vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak, ayrıca ekonomi, ticaret, eğitim, turizm, kültür ve sanat olmak üzere muhtelif alanlarda yerel makamlarla işbirliğimizi çeşitlendirip güçlendirmek öncelikli görevlerimiz arasındadır.” dedi.



Vatandaşlarımızın Hollanda’da elde ettiği başarılar, ülkemizin ve halkımızın layıkıyla tanıtımında çok önemli rol oynamakta olduğunu belirten Başkonsolos, “Bu bağlamda, görev bölgemizde mukim Türk toplumunun, ülkemiz ile Hollanda arasında mevcut bağları güçlendirdiğini, her alanda yeni köprüler inşa ettiğini görmekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Başkonsolos Sevgi Andiç yazısını “Mesai arkadaşlarımla birlikte sizlerin burada devletimizin gücünü ve desteğini her zaman hissetmenizi sağlayacak bir anlayışla hizmet vermeye devam edeceğiz.” sözleri ile sonlandirdi.



Sevgi Andiç kimdir?
Başkonsolos Sevgi Andiç 1981 yılında Türkoğlu’nda doğmuştur.

İngiltere’de Keele Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve İşletme Bölümlerinde lisans, aynı üniversitede İşletme bölümünde yüksek lisans (MBA) eğitimini tamamlamıştır.

Dışişleri Bakanlığı’na 2006 yılında giren Başkonsolos Andiç, merkez görevinde Güney Kafkasya, Orta ve Kuzey Avrupa Genel Müdür Yardımcılıklarında görev yapmıştır. Şanhay Başkonsolosluğu, Helsinki Büyükelçiliği ve Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliğinde çeşitli görevlerde bulunan ve merkezde son olarak Kuzey Avrupa Daire Başkanı olarak görev yapan Başkonsolos Andiç, 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle Rotterdam Başkonsolosu olarak görevine başlamıştır.



Bir cevap yazın